Türkiye göz göre göre ölecek!

  • Ana Sayfa
  • Türkiye göz göre göre ölecek!
Türkiye göz göre göre ölecek!
Sağlık Bakanı tüm önlemler alındı diyor ama İstanbul'da! Kuşadası, Bodrum ve Karaköy'de girişlerinde önlem yok!Abone ol

Domuz gribi Türkiye'ye girerken, yurt dışından gelen yolcularda etkili olabilen domuz gribinin yakalanmasında hayati önem taşıyan termal kameralar yine bürokrasiye takıldı.

Kuşadası, Bodrum ve Karaköy limanları ile hudutlara koyulacak 22 termal kamera 2 gündür gümrükte bekletiliyor. Kameralar yüksek ateşi bulunan yolcuların tespitinde kullanılıyor. 38 derecenin üstünde ateş bulunanlar kameraya yeşil yansıdığı için anında hastaneye kaldırılıyor. 2 gündür limanlarda ve sınır kapılarında binlerce yolcu termal kamera kontrolünden geçmeden Türkiye'ye giriş yapıyor.

Atatürk Havalimanı'nda domuz gribi taşıyan Irak asıllı ABD'li 2 turistin termal kameraya yakalanmasının ardından Sağlık Bakanlığı alarma geçti. Haseki Hastanesi'nde izole edilen tur ulah seo istlere tedavi uygulanırken, domuz gribi virüsü taşıyanlarla aynı uçakla gelen yolcular da takip ediliyor. Amerikalı turistlerle yolculuk edenler 112'yi ararken, Sağlık Bakanlığı da yolcu listesinden hastalığın yayılması riskine karşı uçaktakilere tek tek ulaşmaya çalışıyor.

"BAKANLIK ACİL KAMERALARI İSTİYOR; GÜMRÜKLER OLMAZ DİYOR"

Bakanlık hastalıkla mücadele ederken, domuz gribi taşıyanların teşhisinde kullanılan kameraların yurda girişinde bürokratik kriz yaşanıyor. Daha önce getirilen 7 kamerayı 10 saat Atatürk Havalimanı gümrüğünde bekleten yetkililer, şimdi de 13 sabit 10 mobil, toplam 22 termal kameranın 2 gündür geçişine izin vermiyor.

Bütün dünya ve Türkiye virüse karşı alarma geçerken, gümrüklerde 22 termal kameranın bekletilmesi kurumlar arasında krize neden oldu. Sağlık Bakanı Recep Akdağ, kameraların en kısa sürede kurulmasını istedi. Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Nihat Tosun, iki kez Gümrük Müsteşarı Mehmet Emin Zararsız'ı aradı. Yapılan görüşmede sorunun çözüleceği ve kameraların en kısa sürede geçeceği belirtildi, ancak kameralar Cuma gününden bu yana gümrükte bekliyor. Sağlık Bakanlığı, "Teşhis edilmeden bir yolcunun bile hastalıklı şekilde Türkiye'ye girmesi hastalığın yayılmasını hızlandırır." uyarısında bulunuyor. Gümrük yetkilileri ise termal kameralara da diğer ürünlere uygulanan prosedürü uygulamak zorunda olduklarını belirterek kendilerini savunuyor.

Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürü Op. Dr. İbrahim Şentürk, 22 termal kameranın biran önce kendilerine tesliminin hayatiyet arz ettiğine vurgu yapıyor. Kameraların havaalanlarında bu zamana kadar 10 yakın şüpheli vakayı tespit ettiğini ve hastanelere yönlendirdiğini kaydeden Şentürk, son olarak ABD'li turistlerde domuz gribinin de termal kamerada tespit edildiğini söyledi. Bu hassasiyete rağmen 22 kameranın Cuma gününden bu yana gümrükte bekletilmesine bir anlam veremediğine dikkat çeken Şentürk, kameraların bir seferde bin 500'ün üzerinde yolcu taşıyan büyük gemilerin yanaştığı Kuşadası, Bodrum ve Karaköy limanlarına yerleştireceklerini ifade etti.

Şentürk'ün verdiği bilgiye göre, kameraların kullanılmasının gecikmesi domuz gribi taşıyanların Türkiye'ye girme olasılığının artması anlamına geliyor. İpsala, Habur, Kapıkule, Gürbulak, Cilvegözü ve Sarp sınır kapılarına yerleştirilecek kameraların hemen teslim edilmesini isteyen Şentürk, "Gümrüklerin ölümcül virüsü yakalanması için kullanılan bu kameralara bilgisayar, televizyon cep telefonu prosedürü uygulamasını anlayamıyoruz. 2 gündür büyük ızdırap içindeyiz. Kameralar kullanılmadan virüs taşıyan birinin ülkeye girmesinden korkuyoruz." dedi.



Kategori : GÜNCEL