Ergenekon ABD raporuna girdi

Ergenekon ABD raporuna girdi
ABD, Türkiye'deki terör olaylarıyla ilgili oldukça önemli bir rapor yayınladı. Raporda Ergenekon bölümü de bulunuyor.Abone ol

ABD Dışişleri Bakanlığı'nın 2008 yılı terörizmle mücadele raporunun Türkiye bölümünde, Türkiye'de faaliyet gösteren terör gruplarının, ''Kürt milliyetçisi, El Kaide, Marksist-Leninist ve Çeçen destekçisi'' eğilimler taşıdığı ifadesi yer aldı.

ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından her yıl yayınlanan raporda, ''terörizmle mücadele, stratejik orta mikro beton zemin ğımız Türkiye ile kilit bir unsurdur'' denildi.

Raporda, Türk terör yasalarının, terörizmi, Türk vatandaşlarına ve Türk devletine yapılan saldırılar olarak tanımladığı ve bu tanımlamanın, Türkiye'nin, Türkiye dışındakileri hedef alan terör plan ve faaliyetlerine karşı durma, tutuklama ve yargılama kapasitesini azaltabileceği ifadesi yer aldı.

EL KAİDE'NİN HEDEFİ YABANCILAR

El Kaide destekli teröristlerin, ABD ve Türkiye'de görev yapan yabancı personeli hedef almayı sürdürdüğüne işaret edilen raporda, 9 Temmuz 2008 tarihinde silahlı adamların, İstanbul'daki Amerikan konsolosluğuna baskın düzenleyerek üç polis memurunu öldürdüğü kaydedildi. Türk hükümetinin, saldırganlarla bağlantılı dört kişiyi tutukladığı ve silahlı adamların, El Kaide'den esinlenen teröristler olduğuna inanıldığı belirtildi.

Türk polisi ve Milli İstihbarat Teşkilatı'nın, El Kaide ile bağlantılı olduğundan şüphelenilen teröristlere karşı başarılı bir dizi operasyonlar gerçekleştirdiği de raporda yer aldı. Raporda, Ocak ayında polisin Gaziantep'de El Kaide hücresine baskın düzenlediği ve dört şüphelinin öldüğü, 18 kişinin de tutuklandığı belirtildi. Nisan'da bunu takip eden baskınlarda ek olarak 35 kişinin daha tutuklandığı ve 24'ünün hüküm giydiği, Aralık ayında ise İstanbul, İzmir ve Manisa'da 60 kadar, aşırılık yanlısı İslamcı'nın tutuklandığı kaydedildi.

AMERİKA KÜRT MİLLİYETÇİLER
KONUSUNDA UYARDI

[PAGE]

Kategori : DÜNYA