TCDDden hızlı tren açıklaması

  • Ana Sayfa
  • TCDDden hızlı tren açıklaması
TCDDden hızlı tren açıklaması
YHT projesinin Eskişehir-İstanbul 2. Etap çalışmalarının sürdüğü Bozüyük-Bilecik arasında bir tünelde oluşan çatlakların incelendiğini açıklandı.Abone ol

TCDD, Ankara-İstanbul Yüksek Hızlı Tren (YHT) projesinin Eskişehir-İstanbul 2. Etap çalışmalarının sürdüğü Bozüyük-Bilecik arasında bir tünelde oluşan çatlakların incelendiğini, inşaat çalışmalarının durdurulmasının söz konusu olmadığını açıkladı.

TCDD Genel Müdürlüğü, bazı basın yayın organlarında 'Ankara - İstanbul Hızlı Tren Projesi'nin inşaatı devam eden 2. etabında, Bilecik - Ametpınar mevkinde bulunan tünellerderden birisinin heyelan nedeniyle çöktüğü, diğerinde çatlaklar oluştuğu, bu Deniz kumu yüzden çalışmaların durdurulduğu' şeklinde yer alan haberlerin gerçeği yansıtmadığını bildirdi. Bozuyük-Bilecik arasında bir tünelde görülen çatlakların incelendiğini ifade eden TCDD, konuyla ilgili bir açıklama yaptı. Ankara-İstanbul Hızlı Demiryolu Projesi'nin Ankara-Eskişehir etabı tamamlanarak, yüksek hızlı tren seferlerinin 13 Mart'ta hizmete girdiğini aktaran TCDD, etabın açıldığı günden bu yana seferlerini sorunsuz olarak sürdürdüğünü dile getirdi.

Eskişehir-İstanbul arasındaki 2. Etap yüksek hızlı tren demiryolu inşaatı çalışmaları devam ettiğini vurgulayan TCDD, söz konusu tünellerin son durumuyla ilgili şu bilgileri verdi: "Eskişehir-İstanbul arasındaki 2. etabı kapsayan proje kapsamında, (İnönü-Köseköy' arasında 158 km'lik güzergahta toplam 40 adet tünel yapılacak olup, 11 tünelde, delme işlemleri aralıksız sürdürülmektedir. Ayrıca, 29 tünelin açılması yönünde çalışmalar devam etmektedir. TCDD tarafından inşa edilmekte olan Eskişehir-İstanbul arası hızlı demiryolu hattı, inşaatı devam eden Mekece-Adapazarı bölünmüş karayolu ile de çoğu zaman birbirine paralel seyretmekte, yaklaşmakta ve bazı noktalarda kesişmektedir.

Tünel delme çalışmalarına yeni başlanılmış olan ve 5 metresi yapılan "Bozüyük Bilecik" arasındaki 26 nolu tünelde, yakınından geçen "Bozüyük Mekece" bölünmüş karayolu inşaatından etkilenerek çalışılan tünel ağzındaki zeminde çatlaklar oluşmaya başlamış ve tünel inşaatına da incelemeler yapmak için geçici olarak ara verilmiştir. Bu noktada zeminin son durumunun ve etkilenen kesiminin belirlenmesi için sondaj ve diğer çalışmalarımız başlatılmış, sondaj sonucundan elde edilecek verilere göre çalışmalara yön verilecektir. Söz konusu güzergah, dağlık ve engebeli bölge olduğundan böylesi giderilebilecek problemler meydana gelebilmektedir. Ancak, 2. Etap inşaatı kapsamında 11 tünelde çalışmalar sorunsuz olarak ilerlemekte olup, yüksek hızlı tren inşaat çalışmalarının durdurulması söz konusu değildir."



Kategori : GÜNCEL