DTPli Aynadan savcılığa rest

DTPli Aynadan savcılığa rest
DTP Genel Başkan Yardımcısı Emine Ayna, haklarında fezleke hazırlanan DTP milletvekillerinin ''şu anda savcılığa ifade vermeyi düşünmediklerini'' bildirdi. Abone ol

DTP Genel Başkan Yardımcısı Emine Ayna, haklarında fezleke hazırlanan DTP milletvekillerinin ''şu anda savcılığa ifade vermeyi düşünmediklerini'' bildirdi.

DTP Kadın Meclisi yetkilileri, parti genel merkezinde, 31 Mayısta Diyarbakır'da gerçekleştirilecek ''Büyük Kadın Buluşması''na ilişkin basın toplantısı düzenledi. Basın toplantısında, son dönemde vajinismusta hipnoz tedavisi göz altına alınan ve tutuklanan partililerin serbest bırakılması istendi.

Ayna, toplantının ardından gazetecilerin sorularını da yanıtladı. ''TBMM Başkanı Köksal Toptan, '5 milletvekilinin savcıya ifade vermesiyle ilgili yazıları tuttuğunu' söyledi. Toptan ile görüştünüz mü? İfade verecek misiniz?'' sorusu üzerine, TBMM Başkanı Toptan ile görüşmediklerini ve görüşmeyi de düşünmediklerini söyledi. Meclis'te sadece DTP milletvekillerinin fezlekesinin bulunmadığını dile getiren Ayna, diğer milletvekillerinin fezlekelerinin daha çok yolsuzlukla ilgili olduğunu ileri sürdü. Dokunulmazlığın kaldırılmasını her zaman savunduklarını belirten Ayna, şöyle konuştu:

''Eğer böyle bir hak varsa ve AKP'li ve CHP'li milletvekilinin ne kadar hakkıysa bizim de o kadar hakkımızdır. Hala gidip herhangi bir ifade vermeyi düşünmüyoruz. Ne zaman Başbakan hakkında hazırlanan fezlekelerle ilgili gidip savcılığa ifade verir, biz de düşüncelerimizi açıkladığımızdan dolayı açılan davalarla ilgili oturur, yine düşünür, değerlendirir ve bir karar alırız. Ama şu anda ne TBMM Başkanı ile bu konuyu görüşmeyi düşünüyoruz ne de bu konuda savcılıklara ifade vermeyi düşünüyoruz.''

Ayna, ''Köylerin Kürtçe olan isimlerinin geri verilmesi söz konusu. Bu konuda ne düşünüyorsunuz'' sorusunu yanıtlarken, kamuoyunun tartışmalarını önemsediklerini söyledi. Çözüm konusunda atılacak her adımın yanında olacaklarını belirten Ayna, ''Cumhurbaşkanı'nın açıklamasını önemsiyoruz. Bu konuda daha fazla sorumluluk alması ve bir adım öteye gitmesi gerektiğini düşünüyoruz'' dedi.



Kategori : POLİTİKA