İnsana şaşırdın mı derler

İnsana şaşırdın mı derler
Türkiye'nin AB üyeliğine açıkca karşı olduklarını ilan eden Merkel ile Sarkozy'e Erdoğan'ın tepkisi sert oldu.Abone olBaşbakan Erdoğan, Polonya ziyaretinde Angela Merkel ile Nicolas Sarkozy’ye yönelik sert mesajlar verdi.

Erdoğan tepkisini "Böyle şey olmaz, insana gülerler. Şaşırdın mı derler. Biz şaş south california seo ıranlardan olmak istemiyoruz"  sözleriyle dile getirdi.

Erdoğan, Polonya Başbakanı Donald Tusk ile Başbakanlık Kançılarya Binası'nda düzenlediği ortak basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin, ''Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy ile Almanya Başkanı Angela Merkel, bir kez daha Türkiye'nin AB üyeliğine karşı olduklarını açık bir şekilde dile getirdiler. Sizce bu açıklamaları konjonktürel mi, yoksa yapısal bir düşünce mi?'' sorusuna, Erdoğan şu karşılığı verdi:

''Ben bu iki liderin de açıklamasını talihsiz olarak her şeyden önce yorumluyorum. Siyasette dürüstlüğe inanan bir insanım. İkili, baş başa görüşmelerde ne konuşuyorsak, onun arkasında durulmasının gereğine inanan bir insanım. Az önce değerli dostumun da ifade ettiği gibi AB müktesebatında ne varsa ve bundan önce AB'ye katılmış 27 ülkeye ne uygulandıysa, Türkiye için de aynı şeyin düşünülmesi gerekir.



Kategori : DÜNYA