Almanya Türklere vizeyi kaldırdı

  • Ana Sayfa
  • Almanya Türklere vizeyi kaldırdı
Almanya Türklere vizeyi kaldırdı
Tabii ki Türkler'in tamamına değil... 3 meslek grubu daha Almanya'ya vizesiz girme hakkına sahip oldu. İşte onlar;Abone ol

Almanya, ''otobüs şoförleri, montaj işçileri ve ticari amaçlı olarak Almanya'ya gelmek isteyen sporcu ve sanatçıların da vizeden muaf tutulmalarını'' kararlaştırdı.

Ancak İçişleri Bakanlığının bu kararı henüz uygulamaya konmadığı için, bu konuda resmi bir açıklama yapılıncaya kadar, şimdilik bu meslek grupları için de vize zorunluluğu sürüyor.

Şimdilik sadece Türk kamyon şoförlerinin ülkeye vizesiz girebileceği, an mikro beton fiyat cak bir süre sonra bu gruba, söz konusu 3 meslek grubunun daha ekleneceği öğrenildi.

VİZEDEN MUAF HİZMET GRUPLARI

Almanya İçişleri Bakanlığı sözcüsü Stefan Paris A şimdilik sadece Almanya'ya mal taşıyan Türk kamyon şoförlerine vize muafiyeti getirildiğini, bunun, Alman şirketlerine Türkiye'den kiralık verilecek Türk kamyon şoförleri için geçerli olmadığını belirterek, ''Alman hükümeti, hizmet almak amacıyla ülkeye gelmek isteyen Türkleri vizeden muaf tutmak için bir zorunluluk görmemektedir'' dedi.

Ancak Alman hükümetinin, aktif şekilde hizmet sunmak amacıyla Almanya'ya kimlerin vizesiz girebileceği konusunda ayrıntılı bir inceleme yaptığını ve bu konuda diğer AB ülkelerinin hükümetleriyle de görüş alış verişinde bulunduğunu ifade eden Paris, ''İncelemeler sonucunda bakanlığımız 3 hizmet grubuna daha Almanya'ya vizesiz giriş yapabilmelerine imkan verilmesi konusunda karar aldı. Otobüs şoförleri, montaj işçileri ve ticari amaçlı olarak Almanya'ya gelmek isteyen sporcu ve sanatçıların vizeden muaf tutulmaları kararlaştırıldı'' şeklinde konuştu.

Paris, söz konusu kararın henüz uygulanmaya konulmadığına dikkati çekerek, bunun ne zaman uygulanabileceği konusunda da bir şey söyleyemeyeceğini, karar sınır kapılarını bildirilmediği için de şimdilik Türk kamyon şoförleri dışında tüm Türk vatandaşlarının vizeye ihtiyacı olduğunu kaydetti.

Paris, şu sıralar Türk otobüs şoförleri, montaj işçileri ve ticari amaçlı olarak Almanya'ya gelmek isteyen Türk sporcu ve sanatçıların hangi belgeleri beraberlerinde getirmeleri gerektiğinin düşünüldüğünü, bunun belirlenmesinden sonra bunun da resmen açıklanacağını sözlerine ekledi



Kategori : DÜNYA