PTTden akıllı makine hizmeti

PTTden akıllı makine hizmeti
PTT Genel Müdürlüğü, tahsilat yapan ve para üstü verebilen gişematikleri, Ağustosta vatandaşın hizmetine sunacak.Abone ol

PTT iş yerlerinde yapılan tahsilat ve posta çeki işlemleri, ''akıllı makineler'' sayesinde, 7 gün 24 saat boyunca gerçekleştirilebilecek.

Finans sektöründeki pek çok işlemi yapan PTT Genel Müdürlüğü, bu hizmetlerini kesintisiz sunmak için gişematikleri devreye sokacak.

Başlangıçt mikro beton uygulama a her ilde en az birer adet olmak üzere toplam 171 gişematik devreye girecek. PTT iş yerlerinin dışına bakacak şekilde yerleştirilecek makineler, şubelerin hizmete açık olmadığı saatlerde hizmet verecek.

PTT Genel Müdürlüğü daha sonraki aşamada, maaş ödemelerini de gişematikler aracılığıyla yapmayı planlıyor.

''BİN MAKİNEYE ULAŞMAYI HEDEFLİYORUZ''

PTT Genel Müdürü Osman Tural, AA muhabirine yaptığı açıklamada, vatandaşların istek ve taleplerine yeniliklerle cevap verdiklerini ifade ederek, binlerce PTT iş yerinde pek çok kurum ve kuruluşun işlem ve tahsilatlarının yapıldığını anlattı.

Fatura, SSK ve Bağ-Kur ödemeleri, havale ve posta çeki işlemlerini gerçekleştirdiklerini belirten Tural, iş yerlerindeki yoğunluğun bazı günlerde yığılmalara neden olduğunu söyledi.

Bu yoğunluğu önlemek için gişelere sıramatik yerleştirdiklerini anımsatan Tural, ''Vatandaşların sıra beklemeden, gece-gündüz hizmet alabilmesi için ATM benzeri gişematikleri devreye sokacağız. 7 gün 24 saat hizmet vermeye başlayacağız. Akıllı makineler, posta çeki hesap kartı, kredi kartı ve kartsız, nakit parayla işlem yapacak'' diye konuştu.

Tural, gişematik sayısını talebe de bağlı olarak bine çıkarmayı hedeflediklerini bildirdi.



Kategori : GÜNCEL