Kimse Yok mu Mardinde yara sarıyor

  • Ana Sayfa
  • Kimse Yok mu Mardinde yara sarıyor
Kimse Yok mu Mardinde yara sarıyor
Katliam sonrası bölgeye giden Kimse Yok mu Derneği gönüllüleri, vatandaşların yaralarını sarmaya çalışıyor. Abone ol

Mardin'in Mazıdağı ilçesine bağlı Bilge köyündeki saldırının ardından bölgeye giden Kimse Yok mu Derneği yetkilileri ve gönüllüleri, yaptıkları çalışmalarla vatandaşların yaralarını sarmaya çalışıyor.

Kimse Yok Mu Derneği Başkan Yardımcısı Eyüp Tok, AA muhabirine yaptığı açıklamada, saldırıdan etkilenen vatandaşların yaralarını bir nebze olsun sarabilmek amacıyla menfur olayın yaşandığı ilk günden bu yana çeşitli çalış seo malar yaptıklarını bildirdi.

Saldırının yaşandığı gecenin sabahında yaklaşık bin kişiye sıcak aş dağıtmaya başladıklarını ifade eden Tok, Kızılay'ın devreye girmesiyle birlikte sıcak aş dağıtımının yerine, yemek aralarında halka meyve suyu ve kek ikramı yaptıklarını belirtti.

Eyüp Tok, köydeki vatandaşlara gıda desteğinin yanı sıra olayda yakınlarını kaybedenler ile yetim ve öksüz kalan çocukların rehabilite edilmesi amacıyla da derneğin uzman gönüllerinin çalışma yürütüğünü söyledi.

''KARDEŞ AİLE'' VE ''KARDEŞ ÖĞRENCİ'' ÇALIŞMASI

Dernek olarak Türkiye'nin ve dünyanın birçok yerinde gönüllüleri bulunduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:

''Amacımız yaraların sarılmasına katkı sunmak. Bilge köyünde meydana gelen üzücü olaydan etkilenen vatandaşlarımıza ve çocuklarımıza maddi ve manevi destek sunuyoruz. 'Kardeş Aile' ve 'Kardeş Öğrenci' çalışmamız kapsamında yetim ve öksüz çocuklarımızın tümünün ana okulundan üniversite eğitimlerini tamamlayıncaya kadar tüm masraflarını karşılama kararı aldık.

Bunun yanı sıra çocuklarımıza oyuncak, vatandaşlarımıza da gıda ve giysi yardımı yaptık. Ayrıca derneğimizin kadın ve erkek gönüllüleri köyde saldırıdan etkilenen vatandaşlarımızla görüşerek onlara moral ve motivasyon desteği sunuyor. Bir sivil toplum kuruluşu olarak devletimizin bilgisi dahilinde faaliyetlerimizi yürütüyoruz. Mardin Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Bilge köyündeki çocuklar için hergün 3 bakıcı anne talep ediyor. Bu talebe Diyarbakır ve Mardin'deki gönüllülerimiz de destek veriyor. Bilge köyündeki vatandaşlarımızın acılarını hafifletmek için her zaman yanlarında olacağız.''



Kategori : GÜNCEL