Kuşadasını korkutan rehine krizi

  • Ana Sayfa
  • Kuşadasını korkutan rehine krizi
Kuşadasını korkutan rehine krizi
6.5 saat boyunca 15 kişiyi rehin tuttu. Ecel terleri döktürdü. Özel timler işe dahil oldu. Maç için TV isteyen saldırgan sonunda etkisiz hale getirildi. Abone ol

Kuşadası'nda gergin saatler yaşandı. Saat 11.00 sıralarında bankaya giren silahlı saldırgan, 12 banka çalışanı ve 3 müşteriyi rehin aldı. Yaklaşık 6.5 saat boyunca herkese ecel terleri döktüren saldırgan, polisin düzenlediği operasyonla ele geçirildi.

MAÇ İÇİN TELEVİZYON İSTEDİ

Günboyu polisle pazarlık eden saldır nasıl reklam veririm gan şaşırtan isteklerde bulundu. Bir ara bankaya televizyon istedi. Beşiktaş-Fenerbahçe kupa maçını izlemek istediğini söyleyen saldırgana, emniyet güçleri bir televizyon gönderdi. Ancak televizyon bozuk çıktı. Bunun üzerine bankaya ikinci bir televizyon istendi.

POLİS OPERASYON YAPTI

Gergin bekleyiş gün boyu sürdü. Saat 14.30 sıralarında bir polis saldırganlarla pazarlık için içeri girdi..  Pazarlıklar sonuç vermeyince polis bankaya operasyon yapma kararı aldı.

Rehineleri kurtarmak için yapılan operasyon başarıyla sonuçlandı. Yaklaşık 6.5 saattir içeride bulunanları rehin tutan silahlı kişi polis tarafından etkisiz hale getirildi. Saldırgan polis tarafından gözaltına alınıp Kuşadası emniyetine götürüldü.

İçerdeki rehineler ise ambulanslarla hastaneye sevkedildi.

Kod adı 'çilekeş'miş

Bankayı basan silahlı saldırganın kendine kod adı olarak "Çilekeş" ismini verdiği öğrenildi.  İlk anda iki kişi oldukları açıklanmıştı ancak daha sonra bir kişi olduğu ortaya çıktı.

GÖRGÜ TANIKLARININ ANLATTIKLARI

Görgü tanığı Hamdi İnce'nin ifadesine göre saldırgan camları boyamadan önce içeri girmeye çalıştığını söyledi ve şunları anlattı: "Kapıyı açtım, soyguncu kişi kapattı. soyguncu kişi personeli toplamış, elleri kafasının üzerinde arka tarafa doğru götürüyordu. Kadının biri telefon işareti yaptı. Telefonlara sarıldık, o ara polis geldi zaten"

KUŞADASI'NDAN GELEN SICAK
FOTOĞRAFLAR HABERİN DEVAMINDA

[PAGE]

Kategori : GÜNCEL