Başkentten Haberal açıklaması

  • Ana Sayfa
  • Başkentten Haberal açıklaması
Başkentten Haberal açıklaması
Başkent Üniversitesi Mütevelli Heyeti, Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklu bulunan Haberal'ın serbest bırakılmasını istedi.Abone ol

Başkent Üniversitesi Mütevelli Heyeti'nce yapılan açıklamada, ''İnsanlığa hizmetten başka bir amacı bulunmayan, ülkemize sağlık, eğitim ve iletişimde birçok eserler kazandıran, yurtseverliği herkesin malumu olan Sayın Rektörümüzün bir an önce görevine döndürülmesini bekliyoruz'' denildi.

Baş seo kent Üniversitesi Mütevelli Heyeti, Rektör Prof. Dr. Mehmet Haberal'ın tutukluluk süresinin bir ayı tamamlayacak olması nedeniyle yazılı açıklama yaptı.

Haberal'ın kendisini insanlığa ve insan sağlığına adadığı ifade edilen açıklamada, şu hususlara yer verildi:

''Demokrat parlamenter sistemin her zaman savunuculuğunu yapmış, kendisi parlamenter olmadığı ve cumhurbaşkanının parlamento içinden seçilmesinin, parlamenter sistemin gereği olduğuna inancı nedeniyle ülkenin en onurlu makamı olan cumhurbaşkanlığını bile kabul etmemiş, uluslararası düzeydeki üniversitemizin kurucusu ve rektörü Haberal'ın kendisiyle kesinlikle ilgisi olmayan bir terör örgütü zanlısı olarak tutuklanmasını, ceza hukukunun evrensel ilkesi olan masumiyet karinesi, hukuk devleti kavramı, insan hakları, özgürlük ve ülkemizin insanın adalet duygusuyla bağdaştıramıyoruz. Unutulmamalıdır ki bu durum ülkemizin demokrasi, hukuk ve özgürlük tarihinde derin bir yara açmıştır.

İnsanlığa hizmetten başka bir amacı bulunmayan, ülkemize sağlık, eğitim ve iletişimde birçok eserler kazandıran, yurtseverliği herkesin malumu olan Sayın Rektörümüzün bir an önce görevine döndürülmesini bekliyor, yasalara ve hukuka olan tüm saygımız ve yargıya olan tüm inancımızla hakkımızı her platformda arayacağımızı duyuruyoruz.''



Kategori : GÜNCEL