Bunu yaparsa Erdoğan yapar!

Bunu yaparsa Erdoğan yapar!
Hasan Cemal Kandil'e çıktı olay oldu. Tartışmalara Birand da katıldı. Seslendiği kişi ise Başbakan Erdoğan.Abone ol

Ezber bozmaya çağırıyor Mehmet Ali Birand. diyor ve ekliyor: Bir defalık bir deneme yaparız. Tutarsa, kazanırız.

Özetle PKK'yı terörist olarak değil sorunun çözümü için muhatap alınmasını istiyor. Aksi halde neler olacağını da şu sözlerle dile getiriyor:

"Kemikleşmiş seo sloganlarla yaşamaya devam edebiliriz. Ezberimizi bozmayız ve eski söylediklerimizi tekrarlarız. Pkk’nın terörist olduğu gerçeğini tekrarlar ve başkaca hiçbir adım atmayız. Silahlar yine çekilir ve birbirimizi öldürme temposunu arttırırız. Masum insanlar hayatlarını kaybederler. İntihar saldırıları başlar. Şehitlerimizi kalbimize basarız."

Birand'ın topa girmesini beklediği kişi Başbakan Erdoğan. Riski karşılayabilecek ve toplumu yönlendirecek olan kişinin Erdoğan olduğunun altını çizen yazarın çağrısı ses getirecek gibi..

(...)Düne kadar terörist olarak nitelediğiniz, terörist muamelesi yaptığınız, ona yakın duran herkesi de terörist gibi gören bir Devlet, şimdi yaklaşım değiştirecek. Söylemini farklılaştıracak.

Bunu sadece Başbakan yapabilir. Eğer liderliğini ve ağırlığını koyar ve topluma anlatabilirse, bu topluma PKK terörünü ortadan kaldıracak ve bu ülkenin önünü açacak adımı attırabilir.

Ancak bunu da tek başına gerçekleştiremez.

Türk Silahlı Kuvvetleriyle birlikte hareket etmek ve medyayı da yanına almak zorunda. Bu üçgen kurulabildiği takdirde, imkansız gibi görünen herşeyin üstünden gelinebilir.

Yeter ki, Erdoğan kafasına koysun.



Kategori : GÜNCEL