Bu okulda telefon ücreti yok!

Bu okulda telefon ücreti yok!
Kayseri'de okullarda cep telefonu yasağının ardından öğrencilerden gelen 'ailemle görüşmem lazım' talebi üzerine ankesörlü telefonlardan 1 dakikalık ücretsiz konuşma olanağı sağlandı. Abone ol

Kayseri İl Milli Eğitim Müdürü Erdoğan Ayata, eğitimi olumsuz etkilediği için okullara cep telefonu getirmeyi yas ersağ 2023 akladıklarını söyledi.

Yasağı hiçbir zaman çözüm yolu olarak görmedikleri için alternatif çözümler üzerinde bir süredir çalıştıklarını anlatan Ayata, bu çalışmalar kapsamında öğrencilere okullarda bulunan ankesörlü telefonlardan 1 dakikalık ücretsiz konuşma olanağı sunduklarını kaydetti.

Bu şekilde öğrencilerin 'ailemle görüşmem gerekiyor' bahanelerini de ortadan kaldırdıklarını vurgulayan Ayata, "Yasak koymayı hiçbir zaman çözüm olarak görmedik. Ancak okulda cep telefonu kullanımı öğrencinin dikkatini dağıtarak derse konsantre olmasını engelliyor ve psikolojisini bozuyordu. O yüzden okullara telefon getirmeyi yasakladık ve ankesörlü telefondan ücretsiz konuşma olanağı sağlama çalışmasına başladık. Türk Telekom ile yürütülen çalışmayla tüm okullarımıza birer ankesörlü telefon konuldu. Konulan telefonlarla öğrenci ve öğretmenler şehir içi 1 dakikalık görüşmeyi ücretsiz yapabiliyor" diye konuştu.



Kategori : GÜNCEL