Karadenizde caddeyi keneler bastı

  • Ana Sayfa
  • Karadenizde caddeyi keneler bastı
Karadenizde caddeyi keneler bastı
Havaların ısınmasıyla birlikte Türkiye'deki kene vakaları da artmaya başladı. Bartın'ın en işlek caddelerinden birini keneler bastı.Abone ol

Bartın’ın en işlek caddelerinden olan Eski Konak Caddesi’nde bulunan bazı işyeri ve apartman girişlerinde görülen keneler korku yarattı. Belediye ekiplerinin ilaçlama yapması üzerine rahat nefes alındı.

Kırtepe Mahallesi Eski Konak Caddesi’nde bazı işyeri ve apartman girişlerinin önünü keneler bastı. Kümeler halindeki keneleri gören vatandaşlar endişelendi.

Bugün, Bartın Belediyesi’nden gelen ekipler kenelerin görüldüğü yerleri ilaçladı. İlaçlama sonrası kenelerin ölmediğinin fark edilmesi ü e-commerce seo zerine, ekiplerin sulandırmadan kullandığı ilaç etkili oldu. Vatandaşlar ilaçlama çalışmasıyla rahat nefes aldılar. Kenelerin kimseyi ısırmamasının kendilerini teselli ettiğini söyleyen vatandaşlar, kenelerin kent merkezinde görülmesinin şaşırtıcı olduğunu belirttiler.

2 KİŞİ TEDAVİ ALTINDA

GÜMÜŞHANE’de havaların ısınmasıyla kene vakalarında artış başladı. 2 kişi Kırım Kongo Kanamalı Ateşi hastalığı (KKKA) şüphesiyle tedavi altına alındı.

Sağlık Müdürlüğü yetkilileri, kent genelinde yılbaşından bugüne kadar 155 kene ısırığı vakası görüldüğünü belirterek, 14 yaşındaki M.G. ve 73 yaşındaki T.Ç.’nin kısa süre önce KKKA hastalığı şüphesiyle Trabzon Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi’nde tedavi altına alındığını söyledi.

Geçen yıl 2 bin 600 kene ısırığı vakasının görüldüğü Gümüşhane’de tedavi altına alınan 57 kişiden 4’ü hayatını kaybetmişti.

EDİRNE'DE KENEYE KARŞI İLAÇLAMA YAPILMADI

EDİRNE Belediye Başkanlığı’na bağlı Veteriner İşleri Müdürlüğü, havaların ısınmaya başlamasıyla birlikte yeşillik alanlarda kenelere karşı ilaçlama yaptı.

Veteriner İşleri Müdürlüğü tarafından kurulan ‘Kene Timi’ kentin değişik yerlerinde keneye karşı mücadele başlattı. Ekipler, kenelerin görülebileceği riskli yerler olan nehir kenarları, yeşillik ve gübrelik alanları ilaçlamaya başladı. İlaçlamanın belirli aralıklarla süreceğini belirten Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, “Kenelerin yumurtasından çıkan yavru keneler toprak altındaki derin yerlerde bulunup, belli dönemlerde yüzeye çıkıyor. İlaçlama yapılan yerlerde bile keneler gözükebiliyor. Bu yüzden mücadele bir noktaya kadar etkili oluyor. Ülkemizde bazı bölgelerde sağlık sorunlarına yol açan ve tehlike arz eden kenelere karşı halkımızın da duyarlı olması gerekiyor. Vatandaşlarımızın evcil hayvanlarını periyodik olarak tedavi ettirmesi ve kene görülen yerleri Edirne Belediye Başkanlığı’na bildirmeleri gerekiyor” dedi.



Kategori : GÜNCEL