Ermenileri şoke eden hareket!

Ermenileri şoke eden hareket!
ABD Kongresi Temsilciler Meclisi üyesi diasporayı iftirayla suçladı ve bugün bir suç duyurusunda bulundu. Abone olABD Kongresi Temsilciler Meclisi üyesi Jean Schmidt, ABD tarihinde bir ilke imza atarak seçim bölgesi Ohio’da soykırım iddialarını kabul etmediği gerekçesiyle hakkında asılsız ithamlarda bulunan Ermeniler hakkında suç duyurusunda bulunma kararı aldı.

TÜRKLER'DEN PARA ALDI İFTİRASI

ABD’de 4 Kasım’da yapılan seçimlerde Ohio Eyaleti 2. Bölged seo en Temsilciler Meclisi’ne seçilen Schmidt, 4 Kasım seçimlerindeki rakibi Ermeni asıllı David Krikorian’ın seçim kampanyası sırasında kendisine yönelik ‘Türklerden soykırım inkar için kan parası aldığı’ şeklindeki asılsız suçlamalar nedeniyle Ohio seçim Komitesi’ne suç duyurusunda bulunma kararı aldı.

SOYKIRIM DİYEMEM

Bugün seçim komitesine iletilecek başvurusunda 1915 olaylarının soykırım olduğu yönündeki Ermeni iddiaları hakkındaki görüşlerini açıklayan Schmidt, “Ben bir Ermeni soykırımını inkar etmedim. Tarihi kayıtlar hakkındaki bilgime dayanarak 1915’de yaşanan trajik olayları ‘soykırım’ olarak niteleyemem. Çünkü bu çok kesin bir tanımlama” dedi.

ABD KONGRESİ DEĞİL BAĞIMSIZ BİR KOMİSYON KARAR VERSİN

“Benim Kongre’deki pozisyonum da her zaman bu konunun Kongre’nin bir sorunu olmadığı yönünde olmuştur.” diyen Schmidt şöyle devam etti:

“Bir Kongre üyesi olarak hiçbir zaman bu Ermeni soykırım tasarıları konusunda oy vermedim. Bu konunun kesin biçimde çözüme kavuşturulması için uzmanlardan oluşan bağımsız bir uluslarası komisyon oluşturulması fikrini destekliyorum”

Schmidt, başvurusunda ”Gerçekler hakındaki bilgisi ve mevcut kanıtların kendisini olayların soykırım olduğu yönünde ikna etmediği” yönündeki değerlendirmesini Krikorian’ın kendisine de ilettiğini başvurusunda ifade etti.

SOYKIRIM DEMEYEN SAYGIN TARİHÇİLER

[PAGE]

Kategori : DÜNYA