BBPde bir lider adayı daha

BBPde bir lider adayı daha
Yazıcıoğlu'nun hayatını kaybetmesinin ardından 24 Mayıs'ta yeni genel başkanını seçmek üzere olağanüstü kurultaya gidiyorAbone ol

BBP'nin geçici Genel Başkanı Yalçın Topçu, düzenlediği basın toplantısında, yüksek istişare kurulu ve divanın kahir ekseriyetinin tarafından kendisine 'tevdi edildiğini' belirterek, genel başkan adaylığını açıkladı.

BBP'nin kurucularından Tuna Koç'un ardından Yalçın Topçu da olağanüstü kong ersag rede genel başkan adayı olduğunu açıkladı.

BBP Genel Merkezi'nde basın toplantısı düzenleyen Topçu, Türk - İslam Kızılelması ve 'ebedi siyasi lider' Yazıcıoğlu'nun misyonunu milletle buluşturmak için görev davetini başının üstüne koyarak kabul ettiğini söyledi.

Daha önce kurultaya tek adayla gidilmesi çağrısı yaptığını hatırlatan Yalçın Topçu, adayların çıkması üzerine BBP kurullarının kendisine de bu görevi verdiğini ifade etti.

Topçu, birden fazla adayın çıkmasıyla ilgili olarak ise "Aday adayları tabii ki olacaktır" dedi. Topçu, BBP'liyim diyen, genel başkan Yazıcıoğlu'nun misyonunu milletle buluşturacağım diyen herkese bu kapının açık olduğunu dile getirdi.

Bir basın mensubunun adaylardan Tuna Koç'un da istişare kurulu kararı sonucunda aday olduğu hatırlatarak, "Birden fazla mı istişare kurulu var?" diye sorması üzerine Topçu, "Allah'a hamdolsun istişare kurullarımız iyileri ortaya koyuyor. İyilerin yarışı olacak" cevabını verdi.

Bu arada adaylığını açıklamasının ardından partililerin kendisini alkışlamasın tasvip etmeyen Genel Başkan Adayı Topçu, "Bu toplantılar, genel başkanımızın yası dolayısıyla ona yakışır şekilde olmalıdır. Ebedi siyasi liderimizle alakalı yas, milletin maşer-i vicdanında devam etmektedir" şeklinde konuştu.



Kategori : POLİTİKA