İlk insan Afrikalıydı iddiası

  • Ana Sayfa
  • İlk insan Afrikalıydı iddiası
İlk insan Afrikalıydı iddiası
Tüm insanlık Afrika'dan türedi. Bu iddia Oxford Üniversitesi'ne ait... İddiaya göre kabilenin bir kolu, İstanbul Boğazı'nı geçip Avrupa'ya ulaşmış...Abone ol

Tüm insanlığın Afrika’daki 200 kişilik bir kabileden türediği iddia edildi. Oxford Üniversitesi’nin çalışmasına göre, bu kabilenin bir kolu 50 bin yıl önce İstanbul Boğazı’nı geçip Avrupa’ya ulaştı.

BBC BELGESEL YAYINLADI

İngiliz BBC kanalında dün yayınla seo nan “The Incredible Human Journey” (İnanılmaz İnsan Yolculuğu) isimli belgesele göre Oxford Üniversitesi uzmanları yürüttükleri genetik analizler sonucunda Avrupa, Asya, Avustralya, Kuzey ve Güney Amerika’da yaşayan tüm insanların Afrika’da 200 kişilik bir kabileden türediğini ortaya koydu. Bilim adamları, “modern” insanın bundan 195 bin yıl önce Afrika’nın doğusunda yaşadığını tahmin ediyor. Buna göre 150 bin yıl önce Afrika kıtasında 14 ayrı kabile yaşıyordu ancak bunlardan yalnızca biri Afrika’dan çıkmayı başarabildi.

KIZIL DENİZ'İ GEÇTİLER

İklim şartlarının çok kurak olduğu ve kıtaların birbirine çok daha yakın olduğu bir dönemde yaşadıkları bölgeden ayrılan Afrikalı kabile üyeleri dünyanın dört bir yanına göç ederek şu an bu bölgelerde yaşayan insanların atası oldu. Kabile üyeleri, ilk olarak 65 bin yıl önce Asya kıtasına yayılmaya başladı, 50 bin yıl önce de Boğaz’dan geçerek Avrupa’ya yerleşmeye başladı. Son olarak da 15 bin yıl önce Güney Amerika’ya yani dünyada insanların yerleştiği en son kıtaya ulaştı. Araştırmayı yürüten Oxford’lu genetik bilimci Stephen Oppenheimer, “İncelediğimiz binlerce DNA örneği Afrikalı olmayan tüm insanların Kızıl Deniz’i geçerek Afrika’dan dünyaya yayılan küçük kabileden geldiğini gösteriyor” diye konuştu. (Vatan)



Kategori : GÜNCEL