Kısa dönem askerlik kalkıyor!

Kısa dönem askerlik kalkıyor!
Başbuğ 'bedelli askerlik yok' dedi ancak TSK içindeki değişikliklere de vurgu yaptı. Bu değişikliklerin ilki Aralık'ta başlıyor. Abone ol

Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'un ‘'Bedelli askerlik yok'' diyerek ileride de tek tip askerliğe geçileceği yönünde mesaj vermesi, TSK'daki yeni konsept çalışmalarını ersağ 2023 da gözler önüne serdi.

Yapılanmanın tamamlanması ile birlikle, yedek subaylık tamamen kalkacak. Herkes 12 ya da 15 ay erlik yapacak. Takım komutanı ihtiyacını, yedek subaylar yerine, sözleşmeli subaylarla karşılanacak.

ARALIKTAN İTİBAREN KOMANDO ER OLMAYACAK

2008'in Mayıs ayından itibaren 6 komando tugayına artık yedek subaylar alınmıyor. Aralık 2009'dan itibaren de erler alınmayacak. Bu 6 tugay tamamen subay astsubay ve uzman erbaşlardan oluşacak. Böylelikle terörle mücadelede görev alan tamamen profesyonel yaklaşık 9 bin 500 kişilik bir birlik oluşacak.

TSK, zaman içerisinde “Profesyonel askerlik ile mecburi askerlikten oluşan bir sisteme” geçecek. Daha önce tümen-alay esasına dayalı olan kuvvet yapısını, tugay-tabur esasına çevrildi. Subay ve astsubaylarına ilaveten uzman erbaş sistemi ile de profesyonel orduya geçişte mesafe kaydedildi.

KISA DÖNEM ASKERLİK KALKACAK
ASKERLİK KISALACAK

[PAGE]

Kategori : GÜNCEL