Severek evlendi isteyerek ayrıldı

  • Ana Sayfa
  • Severek evlendi isteyerek ayrıldı
Severek evlendi isteyerek ayrıldı
Bilge köyünde nefret tohumları şimdide kök saldı. Evladından ve kocasından ayrılan sadece Asuman Çelebi değil.Abone ol

Saldırıdan sonra ailelerinden çok sayıda kişinin boşanmak kuyruğaa girdi. Onlardan biri de Mekiye Çelebi.  Çelebi köydeki atmosferi "Karşı taraftan aldığımız kızlara ve karşı taraftan olan damatlarımıza güvenimiz kalmadı. Ağabeyim de eşinden ayrıldı" sözleriyle özetliyor

Mardin'in Mazıdağı ilçesine bağlı Bilge köyündeki saldırıda ailesinden yaklaşık 23 kişiyi kaybeden Mekiye Çelebi (30), saldırıdan sonra ailelerinden çok sayıda kişinin boşanmak istediğini söyledi. Aynı aileden Asuman Çelebi de, eşiyle severek evlendiklerini, saldırı sonrasında da isteyerek ayrıldıklarını belirtti.

AĞABEYİSİ DE BOŞANIYOR

Mekiye Çelebi, yıllardır iki tarafın kendi araları Yeni Sohbet Siteleri nda kız alıp verdiğini ve iç içe olduklarını belirterek, saldırıyı gerçekleştiren aileye karşı güvenlerinin kalmadığını söyledi. Saldırıdan sonra ailelerinden çok sayıda kişinin boşanmak istediğini ifade eden Çelebi, "Karşı taraftan aldığımız kızlara ve karşı taraftan olan damatlarımıza güvenimiz kalmadı. Saldırıyı gerçekleştirenlerle evli olan yakınlarımız da eşlerinden ayrılacak. Ağabeyim de eşinden ayrıldı. Ağabeyim Ferhat Çelebi karşı taraftan olan eşi Pınar Çelebi'den ayrılmak zorunda kaldı. 5 aylık bebekleri vardı. Onu da eşi ile birlikte gönderiyor. Onlarla bir bağımızın kalmaması gerekiyor. Severek evlenmişlerdi. Ama artık onlara güvenemeyiz" dedi.

İSTEYEREK AYRILIYORUZ

Mardin'in Mazıdağı ilçesine bağlı Bilge köyündeki silahlı saldırı sonrasında eşi ve oğlunu bırakan Asuman Çelebi de, eşiyle severek evlendiklerini, saldırı sonrasında da isteyerek ayrıldıklarını söyledi.Çelebi, gazetecilere yaptığı açıklamada, eşi Şükrü Çelebi'nin olayla ilgili tutuklanan zanlılarla yakın akraba olduğunu hatırlattı.Saldırı olayının namus veya kan davası olmadığını, köydeki herkesin kardeş ve akraba olduğunu ifade eden Çelebi, şöyle dedi:

"Çıkan haberler yalan. Benim babam karnımdaki bebeği kürtaj ettirmez. Bu tür çıkan haberler yalandır. Benim kocam karşı taraftandır. Biz severek evlendik. Bu durumdan dolayı da isteyerek ayrıldık. Gazetelerde çıkan yok (Asuman mağdur oldu) yok (Asuman arada kaldı) gibi haberler yalan. Böyle bir şey yok. Ben arada kalmadım. Seçimimi kendim yaptım. Oğlumu, kendi isteğimle bıraktım. Babasının da oğluma çok iyi bakacağıma inanıyorum. Bana hiç kimse (Oğlunu kocana ver) demedi. Oğlumu daha sonra da almayacağım. Onu kocama verdim. Babasıyla gitmesi daha doğru. Babam, (Ben senin çocuğuna bakarım) dedi, ama ben kabul etmedim. Kocamın yanında kalsın. Babası ona iyi bakar. Karnımdaki bebeğe de babam bakacak."

EVLATLIK VERMEYECEĞİZ

Saldırıda ailesinden çok kişiyi kaybettiğini, ancak güçlü olmak zorunda olduğunu belirten Mekiye Çelebi, kendi çocuklarıyla birlikte öksüz ve yetim kalan 30 çocuğa kendisinin bakacağını söyledi.Çelebi, saldırıda anne ve babasını kaybeden çok sayıda çocuk bulunduğunu, ancak bu çocukları aile olarak evlatlık vermeyi düşünmediklerini herhangi bir ekonomik sıkıntılarının da bulunmadığını dile getirdi.Çelebi, devletten köylerine karakol ve çocuklar için okul yaptırılmasını istediğini söyledi.



Kategori : GÜNCEL