Domuz gribi Çine de atladı

Domuz gribi Çine de atladı
Çin'de ilk şüpheli H1N1 gribi vakasına rastlanması üzerine resmi makamlar harekete geçti. Abone ol

Çin'de ilk şüpheli H1N1 gribi vakasına rastlanması üzerine resmi makamlar harekete geçti.

Çin Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, ülkenin güneybatısındaki Sichuan eyaletinin merkezi Çengdu'da Bao soyadlı 30 yaşındaki bir erkeğin A tipi H1N1 virüsü kaptığından seo şüphelenildiği, Bao'nun dün Japonya ve Pekin aktarmalı olarak üniversite öğrenimi gördüğü ABD'den döndüğü bildirildi.

Bakanlık açıklamasında Pekin'den Çengdu'ya giderken Bao'nun uçakta ateşinin çıktığı, boğazının ağrıdığı, öksürdüğü ve burnunun aktığı kaydedildi. Uçaktan iner inmez Sichuan Halk Hastanesi'ne giden Bao, virüs şüphesi üzerine Bulaşıcı Hastalıklar Hastanesi'ne nakledildi. Burada yapılan testte Bao'da "zayıf pozitif" H1N1 virüsü tespit edildi.

Eyalet yetkilileri tedavisi sırasında Bao ile temasta bulunan herkesin gözetim altına alındığını açıkladı.

Sağlık Bakanlığı, Çengdu'ya bir uzman grubu gönderirken, virüs örneğinin ikinci bir test için Çin Salgınla Mücadele ve Kontrol Merkezi'ne yollanmasını talep etti.

Japonya'dan Pekin'e ve Pekin'den Çengdu'ya giderken Bao ile iki uçakta yolculuk edenlerin en yakın sağlık kuruluşuna başvurması istendi.

Bao'nun tedavisinin güçlendirilmesini ve kendisiyle temasta bulunan herkesin aranmasını isteyen bakanlık, ayrıca vaka hakkında Dünya Sağlık Örgütü'nü, ülkedeki tüm birimleri ve ilgili ülkeleri bilgilendirdi.



Kategori : DÜNYA