Ersoy öfkelendi Günayı kıvırttı!

  • Ana Sayfa
  • Ersoy öfkelendi Günayı kıvırttı!
Ersoy öfkelendi Günayı kıvırttı!
Bakan kürsüden öyle sözler etti ki, muhataplardan biri fena öfkelendi. Bakan da bugün geri atmak zorunda kaldı!Abone ol

Bakan Günay, 12 Eylül'e eleştirirken Zeki Müren ve Bülent Ersoy aleyhinde sarfettiği sözler için özür diler gibi bir açıklama yaptı. Günay, Ersoy'dan özür diledi!

2'nci Uçan Süperge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali'nin açılış töreninde, 12 Eylül döneminde yaşanan acılardan bahsederken, “Nice yalanlar gördük. Ben bir yıl hatırlıyorum, Zeki Müren Türkiye'nin en büyük erkek sanatçısı, Bülent Ersoy ise kadın sanatçısı seçilmişti. Böyle absürt, dramatik, toplumun aklının karıştırılm mikro beton kaplama aya çalıştığı dönemlerden geçtik” sözleriyle oldukça tepki çeken Günay, bu konuya açıklık getirdi.

Bülent Ersoy’un da bu sözleri yüzünden istifaya davet ettiği Günay, özür gibi bir açıklama yaparak şöyle dedi:

ÜZMÜŞSEM ÖZÜR DİLERİM

''Orada benim vurgulamaya çalıştığım, Türkiye'nin bir dönem yaşadığı acıları unutmaması ve benzer birtakım ortamların tuzaklarına yeniden düşmemesi yönündeydi. Ama gergin ortam içinde belki amacımı aşan bazı ifadeler kullandım ya da derdimi iyi anlatamadım. Hiçbir sanatçı arkadaşımı kesinlikle incitmek istemem. Hiçbir sanatçı arkadaşımın herhangi bir alandaki tercihleri, kimseyi ve beni ilgilendirmez. O yüzden, eğer arkadaşlarımı bilmeden üzmüşsem sözlerimi düzeltmek istiyorum.''

Kendisinin sadece Türkiye'nin bir karanlık döneminde, haksız yasaklar yaşandığını, sonra o yasaklara muhatap olanların bir süre sonra abartalı bir biçimde hak ettiği ya da hak etmediği şekilde alkışlandığını, bir akıl karışıklığı ortamından geçildiğini söylediğini ifade eden Günay, verdiği örneklerin belki o ortamda yeteri kadar anlatılamadığını, bunu da düzeltmek istediğini bildirdi.

ERSOY VE ZEKİ MÜREN İYİ YORUMCUDUR

Bakan Günay, Bülent Ersoy'un sanatçı kişiliği ile ilgili düşüncesini ise şöyle açıkladı:

''Her arkadaşımızı, kendi çapında, kendi yetenekleri oranında Türkiye'nin kültür yaşamına katkı yapmaya çalıştığını düşünüyorum. Sayın Ersoy iyi bir yorumcudur. Sayın ve rahmetli Zeki Müren fevkalade bir yorumcuydu. Onların 12 Eylül ile ilgili bir tartışmanın odağı haline gelmesini istemem. Benim kastım, amacım, meramım tamamen farklıydı.''

Aynı gazetecinin ''Asıl hedef Kenan Evren miydi?'' sorusuna Günay'ın yanıtı, ''Asıl hedef, Türkiye'nin bir kez daha darbeci bir çağrının kucağına, tuzağına düşmemesi konusunda oradaki arkadaşlarımı uyarmaktır'' oldu.



Kategori : POLİTİKA