Bilge köyüne girişler yine yasak

  • Ana Sayfa
  • Bilge köyüne girişler yine yasak
Bilge köyüne girişler yine yasak
Mardin'de katil zanlıların yakınları, jandarma tarafından bekletiliyor. Bu arada köye basın mensuplarının girişleri ise yasaklandı.Abone ol

Mardin'in Mazıdağı ilçesine bağlı Bilge köyünde yaşanan katliamın 6. gününde basın mensupları köye yaklaştırılmadı. Basında çıkan bazı haberlerin gerçeği ya seo nsıtmadığı gerekçesiyle köye basın mensupları alınmıyor.

Katliamı gerçekleştiren zanlıların yakınlarının bulunduğu evlere güvenlik nedeniyle hiç kimse yaklaştırılmıyor. Jandarma birlikleri, zanlıların ve yakınlarının evlerini adeta göz hapsine aldı. Her evin damına ve sokağına asker yerleştirildi. Birkaç gün önce tehdit edildiklerini iddia ederek köyden taşınmak için eşyalarını kamyonlara yükleyen sanık yakınlarına asker köyden çıkış yasağı getirdi. Sanık yakınlarından A.Ç'nin evinde el bombaları ve mermilerin bulunmasının ardından güvenlik önlemlerini artıran askerler, evlerin etrafına barikat kurarak basın mensupları dahil hiç kimseyi yaklaştırmıyor. Sanık yakınlarının bir kısmı eşyalarını kamyonlara yüklerken bazıları da köyden çıkma yasağının kaldırılmasını bekliyor. Köyde yoğun güvenlik tedbirleri alan güvenlik güçleri araziyi mayın taramasından da geçirdi.




Kategori : GÜNCEL