Başkan Şenerin hoca tercihi

Başkan Şenerin hoca tercihi
Ersun Yanal gitti yerine kim gelecek? Trabzonspor'da yerli yabancı tartışması aldı başını gidiyor. Abone ol

Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener, teknik direktör arayışı konusunda elinde kabarık bir liste olmadığını ve tercihinin yerli teknik adamdan yana olduğunu söyledi.

Başkan Şener, teknik direktör Yanal'ın istifasının ardından başlayan teknik direktör arayışı konusundaki çalışmalarının mayıs ayı içerisinde tamamlanacağını belirtti.

Şener, teknik direktör konusunda elinde kabarık bir liste olmadığını kaydederek, ''Yerli hocayı tercih ederim. Ama Trabzonspor'u taşıyabilecek bir yerliyi. Trabzon'da bu yükü taşıyacak, kaldıracak takımı şampiyonluğa oynatacak bir teknik adam olacak'' dedi.

Daha önce futbolculuk veya teknik direktö seo rlük döneminde şampiyonluk yaşamış bir teknik adam olmasının şart olmadığını ifade eden Şener, ''Bu bir kriterdir. Ama olmazsa olmaz bir şart değil. Ancak böyle olursa artı bir değer olur. Daha iyi olur. O yaşadığı havayı takıma yansıtabilir'' diye konuştu.

Yerlinin yerlisi gibi bir tabirinin doğru olmadığını kaydeden Şener, şöyle devam etti:

''Trabzonlu olsun benim de işime gelir. Ama onun da sayısı çok az. Bakacağız, bir isim telaffuz etmek istemiyorum ama uğraşıyoruz. Bugünden yarından olabilecek bir iş değil. Sezon bitmeden bu işi sonuçlandırmamız lazım ki yeni teknik direktör takımı görsün, eksiğimize fazlamıza baksın. Sezon bitmeden bu konuyu netleştirmemiz lazım.''

YANAL'IN AYRILIŞI

Başkan Şener, teknik direktör Yanal'ın takımdan ayrılmasının yanlış olduğu şeklinde yapılan bazı açıklamalar ve değerlendirmelere ilişkin olarak ise ''Çoğu da 'gitmeliydi' diyor. Sivas maçından sonra ona demediklerini bırakmadılar. O da gitmek istedi. Biz de karşılıklı oturup konuştuk, ettik. Doğrusu da buydu. Sonuçta onu da daha fazla yıpratmanın anlamı yoktu. Kayserispor maçını kaybetseydik daha fazla yıpranırdı. Hoş bir seda ile ayrılması bence güzeldi ve böyle de oldu'' dedi.

Yanal ile sarılarak ayrıldıklarını kaydeden Şener, ''O da giderken 'her zaman Trabzonspor'un emrindeyim' dedi. Biz de onu yolcu ettik. Futbol içinde bunlar var. Ne yazık ki bu işler saha sonuçları ile ilgili işler. Saha sonuçları iyi gitmedi mi olabiliyor. Bu yıl Fenerbahçe'de, Galatasaray'daki durumun da aynısı bizde yaşandı. Çünkü bu takımlar kafaya oynayan takımlar ve böyle dereceleri kaldıramıyorlar. Trabzonspor için üçüncülük çok başarılı değil. Belki başka takımlar için başarılı, ama bizim için Fenerbahçe, Galatasaray için değil. Birinci olsaydı Galatasaray, Fenerbahçe eleştirilir miydi'' diye konuştu.

KALAN 5 HAFTA

Ligde kalan 5 haftada takımı PAF Takımı antrenörü Ahmet Özen'e teslim ettiklerini dile getiren Şener, ''Ahmet Özen'e destek oluyoruz. İnşallah 5 maçta 5 galibiyet yapar. Ahmet ciddi bir çocuktur. Öyle tesir altında kalacak çocuk değildir. İnşallah o da başarılı olur. Şampiyonlar Ligi'ne katılma ihtimaliz var. Sivasspor ve Beşiktaş bu hafta puan kaybedebilir. Olmayacak bir şey değil. Bakalım kısmet'' diyerek sözlerini tamamladı.



Kategori : SPOR