105lük dededen uzun yaşam sırrı

  • Ana Sayfa
  • 105lük dededen uzun yaşam sırrı
105lük dededen uzun yaşam sırrı
Dövülerek hastanenilk edilmişti. Nufus cüzdanında yaşı 90 yazıyordu. Meğer canlı bir tarihmiş kendisi.Abone ol

Yozgat'ın Sorgun ilçesi Peyniryemez köyünde, ot toplarken akli dengesi yerinde olmayan bir kişi tarafından dövülerek hastanelik edilen ve nüfus cüzdanında doğum tarihi 1919 olarak gösterilen Fındık Şenses, gerçek yaşının 103'den f çerkezköy biorezonans azla olduğunu söyledi.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, madımak otu toplamak için köy yakınında dolaşırken köyde yaşayan ve akli dengesi yerinde bulunmayan Köksal S. (46) isimli kişi tarafından, elindeki bastonu alınarak feci şekilde dövülen Fındık Şenses, Sorgun Devlet Hastanesindeki tedavisinin ardından taburcu edildi.

Fındık Şenses, iki kez evlendiğini, ilk eşinden dünyaya gelen 4 çocuğunun da küçük yaşta öldüğünü, daha sonra da kocasının ölmesi üzerine ikinci evliliğini yaptığını anlattı. İkinci eşinden dünyaya gelen 2'si kız 6 çocuğundan 21 torunu, 22 de torun çocuğu bulunduğunu ifade ederek, ''bazıları burada, bazıları başka yerlerde; ara sıra gelip beni yokluyorlar. Burada kızımla birlikte kalıyorum'' dedi.

Uzun yaşamın sırrı

Uzun yaşamanın ''sırrını'' da veren Şenses, ''eskiden bir ekmeğin içerisine tereyağını, kaymağı, balı sürer hem yerdim, hem de dolaşırdım. Şimdi pek bir şey yiyemiyorum. Eski yoğurdun, sütün, yumurtanın, balın kaymağın tadı da kalmadı'' diye konuştu.



Kategori : GÜNCEL