Kenan Evrene katil diyen bakan

Kenan Evrene katil diyen bakan
Kenan Evren'e en net ve sert tepki belki de bu oldu. Bu dozda bir eleştiriyi başka bir bakandan duymamıştık.Abone ol

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay Günay "Bir darbeci generale dünyanın başka ülkesinde katil muamelesi yapılırken, ülkemizde ressam-sanatçı muamelesi yapıldığını yaşadık biz" dedi.

Günay, 80’ler temas seo ının işlendiği 12. Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali’nin önceki akşam düzenlenen açılış törenine katıldı. Günay, burada yaptığı konuşmada isim vermeden 7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren’i ağır bir dille eleştirdi.

Günay, gecenin sunucusu Rojin’in "12 Eylül döneminde babamın ve kardeşimin götürülüşü hafızama kazındı. Darbenin başrolündeki general, ressam zannediliyor" sözlerinin ardından kürsüye geldi.

Hala alkışlayabiliyorlar

Günay, "80’li yıllar Türkiye’nin bir büyük tuzaktan geçerek bir büyük çukura düştüğü ve hala içinden çıkmak için çırpındığı en karanlık yıllarıdır" dedikten sonra şöyle devam etti:

"Biraz önce sevgili Rojin söyledi; bir darbeci generale dünyanın başka ülkesinde katil muamelesi yapılırken, ülkemizde ressam-sanatçı muamelesi yapıldığını yaşadık biz. Başka ülkelerde yargıdan kurtulmak için bunak rolünü yaptılar, bizim ülkemizde hálá alkışlanabiliyorlar. Bununla Türkiye kendi içinde, yüreğinde mutlaka hesaplaşmalıdır."



Kategori : POLİTİKA