SÜ Rektörüne sürpriz tahliye

SÜ Rektörüne sürpriz tahliye
Milyon doları var, örgüt kurdu denildi mahkeme dört aylık bir süreden sonra serbest bıraktı. İşte o rektörün sözleri;Abone ol

Konya'da, polisin Okyanus Şirketler Grubu'nun aldığı ihalelerle ilgili başlattığı ''Final'' adı verilen operasyon kapsamında yargılanan ve Adana 8. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın bugünkü duruşmasında tutuksuz yargılanmasına karar verilen Selçuk Üniversitesi (SÜ) Rektörü Prof. Dr. Süleyman Okudan, cezaev mikro beton kaplama inden çıktı.

Aralarında Prof. Dr. Okudan'ın da bulunduğu toplam 32 sanığın tahliyelerine karar verilmesinin ardından, söz konusu sanıkların kaldıkları Adana Kürkçüler Cezaevi'nde tahliye işlemlerine başlandı.

Ulusal Yargı Ağı Projesi'nde (UYAP) yaşanan bir aksaklık nedeniyle tahliye işlemlerinin uzadığı belirtilirken, cezaevi dışında bekleyen SÜ'de görevli bazı öğretim üyeleri yaşanan aksaklığa tepki gösterdi.

İşlemlerin tamamlanmasının ardından cezaevinden ilk olarak Rektör Okudan çıktı. Okudan'ı dışarda eşi ve çocuklarının yanı sıra öğretim üyeleri ve Adana İl Gençlik Spor Müdürü Fazlı Bayram Hadi karşıladı.

Okudan, burada yaptığı açıklamada, sevinçli olduğunu belirterek, şunları söyledi:

''Açıklamaları sonra yapağım. Yüce Türk Adaleti'ne teşekkür ediyorum. Hukuk her şeyin üzerindedir, bizde hukuksal olarak haklarımızı arayacağız. İnşallah herşey güzel olacak.''

Okudan daha sonra üniversitedeki makam aracıyla, kendisini karşılayanların oluşturduğu konvoy eşliğinde cezaevinden ayrıldı. Konvoyla Adana şehir merkezine gelen Okudan, Sabancı Merkez Camisi önünde konvoydakilerle vedalaşarak Konya'ya hareket etti.

Bu arada tutuksuz yargılanmasına karar verilen diğer kişilerin de işlemlerinin tamamlanmasının ardından tahliye edilecekleri bildirildi.



Kategori : GÜNCEL