Şıh Mehmetin korkunç emri

Şıh Mehmetin korkunç emri
Mardin katliamını başlatan korkunç emir, bir Kürt askerin dikkatiyle farkedildi. Şimdi savcılık o emrin üzerinde duruyor.Abone ol

Katliamın sorumlusu olarak gösterilen Şıh Mehmet'in nezarethanede suç ortaklarına verdiği talimatı Kürtçe bilen er duydu. Şıh Mehmet'in nezarathanede suçu bir kişinin üstlenmesini istediği kaydedildi.

Tutuklu 'Şıh Mehmet' lakaplı Mehmet Çelebi'nin saldırı öncesi adamlarına 'Köyde tavuk bile sağ kalmasın' diye talimat verdiği ve yakalandıktan sonra konuldukları nezarethanede saldırıyı bir kişinin üstlenmesi telkininde mikro beton kaplama bulunduğu ortaya çıktı.

44 kişinin öldürülmesinin ardından geride kalanlar katliamın yaralarını sarmaya çalışırken, silahlı saldırıyı gerçekleştirdikleri gerekçesiyle tutuklanan 10 kişinin 120 yakını ölüm korkusuyla köyü terk etti. Saldırının talimatını vermekle suçlanan ve bölgede 'Şıh Mehmet' lakabıyla tanınan Mehmet Çelebi'nin katliam öncesi yanındaki adamlarına "Köyde tavuk bile sağ kalmasın" yönünde talimat verdiği ortaya çıktı. Bu talimat üzerine saldırganların hiç bir yaralı kalmayacak şekilde insanların üzerine kurşun yağdırdıkları belirtildi.

ŞIH MEHMET'İN TÜYLER
ÜRPERTEN EMRİ!
HABERİN DEVAMINDA...

[PAGE]

KÖKLERİ KURUDU, 1 KİŞİ ÜSTLENSİN

'Şıh Mehmet' lakaplı Mehmet Çelebi ile yakınları katliamın ardından yakalandıktan sonra nezarethaneye konuldu. Çelebi'nin nezarethane tutuldukları sırada adamlarına Kürtçe konuşarak, saldırıyı 1 kişinin üstlenmesi yönünde telkinde bulunarak, "Kökleri kurudu ş.......n, 7-8 kişi kaldı. Olan oldu, kimse paniğe kapılmasın. Herkes soğukkanlı olacak. 1 kişi üstüne alsın, diğerleri hiçbir şekilde kabul etmesin. Dışarıda gözcülük yapıldığı, içeri silahlı sadece 1 kişinin girdiği şeklinde hem savcıya, hem de askere ifade verin" dediği öğrenildi.

KÜRTÇE BİLEN ER DUYDU

Çelebi'nin bu sözlerini Diyarbakırlı olan ve Kürtçe bilen nöbetçi er N.T. duydu ve durumu hemen komutanlarına bildirdi. Nöbetçi subayın konuyu Cumhuriyet Savcılığı'na iletmesi üzerine soruşturmayı yürütmekle yetkili olan savcının talimatıyla nöbetçi askerin x tanık sıfatıyla ifadesi alınarak soruşturma dosyasına konuldu.

TUTUKLULAR İÇİN SAVCILAR
NE İSTEDİ?
AYRINTILAR HABERİN DEVAMINDA...

[PAGE]

Kategori : GÜNCEL