Tokatı üzen özelleştirme kararı

  • Ana Sayfa
  • Tokatı üzen özelleştirme kararı
Tokatı üzen özelleştirme kararı
Tek-Gıda İş Sendikası Tokat Şube Başkanı Suat Karlıkaya, özelleştirilen Tokat Sigara Fabrikası'nın 6 Mayıs 2009 tarihi itibariyle kapatıldığını bildirdi. Abone ol

Tek-Gıda İş Sendikası Tokat Şube Başkanı Suat Karlıkaya, özelleştirilen Tokat Sigara Fabrikası'nın 6 Mayıs 2009 tarihi itibariyle kapatıldığını bildirdi.

Karlıkaya, sendika binasında düzenlediği basın toplantısında, 2 yıl önce söylediklerinin bugün gerçekleşmiş olmasının acısını çektiklerini söyledi.

Sendika olarak yaklaşık 15 yıldır özelleştirmeye karşı bir mücadele verdiklerini belirten Karlıkaya, ''Tek-Gıda İş Sendikası ve Tekel işçileri o Deniz kumu larak bizler bu özelleştirme sürecinde Türkiye'de eşine az rastlanır ve gerçekten destansı bir mücadele verdik. Bu mücadele sırasında her zaman Tokat halkından destek istedik'' diye konuştu.

Tokat halkından istedikleri desteği alamadıklarını savunan Karlıkaya, şöyle devam etti:

''Evet buradan üzülerek belirtmek istiyorum ki 6 Mayıs 2009 tarihi itibariyle Tokat Sigara Fabrikası'nda şalter inmiş ve Tokat'ta not düşülmesi gereken bir tarih olmuştur. Ayda ortalama 500 bine yakın iaşe ve yedek parça girişi olan 4 milyona yakın işçi maaşı olan, kamyoncusundan, bakkalına kadar gelirinden herkesin faydalandığı Tokat Sigara Fabrikası kapatılmıştır.''

TOKAT ESNAF VE SANATKARLARI ODALARI BİRLİK BAŞKANI BEKÇİ

Tokat Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birlik Başkanı Mehmet Bekçi ise oda binasında düzenlediği basın toplantısında, Tokat Sigara Fabrikası'nın kapanmasından dolayı üzgün olduklarını belirtti.

Sigara fabrikasının Tokat'ın can damarı olduğunu ifade eden Bekçi, ''Sigara fabrikamız Tokat merkezdeki tek kamu yatırımıydı. O da özelleştirilince kamu yatırımı da kalmadı'' dedi.

Sigara fabrikasının 6 Mayıs tarihi itibariyle kapandığını söyleyen Bekçi, şöyle konuştu:

''Sigara fabrikası Tokat ekonomisine aylık yaklaşık 4-5 milyon lira girdi sağlıyordu. Bizim bu fabrikanın özelleştirme sürecinde yaptığımız açıklamalardan dolayı bize 'siyaset yapıyorlar' dediler. Ama biz Tokat'tan bir yatırımın gitmemesi için çaba harcadık. Sigara fabrikasının kapanmaması için ellerinden gelen gayreti gösteren herkese teşekkür ediyorum.''

Bu arada, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nca yapılan ihaleyi alan firma tarafından yaklaşık 10 aydır çalıştırılan fabrikada çalışan işçilerden bir bölümünün şirketin Samsun'daki fabrikasında çalıştırılacağı, Samsun'a gitmek istemeyen işçilere ise tazminatların ödeneceği belirtildi.



Kategori : GÜNCEL