TESKten Bahçeliye ziyaret

TESKten Bahçeliye ziyaret
TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi parti genel merkezinde ziyaret etti. Abone ol

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi parti genel merkezinde ziyaret etti.

Palandöken, basına kapalı gerçekleşen görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, MHP Genel Başkanı Bahçeli'ye TESK'in sorunları ve yaptıkları çalışmalarla ilgili bilgi verdiklerini söyledi.
Kumlama kumu r>Global krizden en fazla etkilenen kesimin dar gelirli ve küçük işletme sahibi esnaf ve sanatkar olduğunu belirten Palandöken, ''Sayın Bahçeli'ye, KOSGEB kredilerinin imalatçı sektör dışında hizmet sektörüne de verilmesine imkan sağlayan kanun değişikliği için göstermiş oldukları yakin ilgi için teşekkür ettim'' dedi.

Palandöken, ziyarette, Türkiye'de bulunan yaklaşık 2,5 milyon esnaf ve sanatkarın, aileleri ile nüfusun üçte birini oluşturarak istihdam ve işsizlik problemlerini çözen en önemli kesim olduğunu anlattıklarını, esnafın kullandığı elektrik, doğal gaz ile araçlarında kullandıkları mazot girdilerin, gemilerde kullanılan bedele indirilmesi konusundaki taleplerini ilettiklerini bildirdi.

MHP Genel Başkanı Bahçeli'nin de kendilerine esnaf ve sanatkarın önemini vurguladığını anlatan Palandöken, Genel Başkan Bahçeli'nin söz konusu hususlarda Meclis'e gelecek kanunların desteklenmesi konusunda Meclis Grup'larının şimdi kadar olduğu gibi esnaf ve sanatkarı destekleyecekleri sözü verdiğini kaydetti.

Palandöken, en büyük taleplerinin iş hayatının düzelmesiyle birlikte esnaf ve sanatkarın ekonomik devamlılığın sağlanması olduğunun altını çizdi.

''Esnaf ve sanatkar sosyal dengelerin oluşmasında önemli bir denge teşkil ediyor'' diyen Palandöken, MHP Genel Başkanı Bahçeli ile esnaf ve sanatkarın çalışma hayatının düzenlenmesine ilişkin başta perakende sektörü yasası olmak üzere ustalık yasası ve defter tasdiklerini esnaf ve sanatkar odalarının yapmasına imkan sağlayan kanun değişikliklerine ilişkin görüşlerini paylaştıklarını kaydetti.



Kategori : POLİTİKA