Bu hutbeyi dinleyen olacak mı?

Bu hutbeyi dinleyen olacak mı?
44 kişinin öldüğü Bilge köyünde intikam sesleri yükseliyor. Bugün de Cuma hutbesinde bu görüşlere itiraz vardı.Abone ol

Nişan töreni sırasında yapılan silahlı saldırıda 44 kişinin hayatını kaybettiği Mardin'in Mazıdağı ilçesine bağlı Bilge köyünde okunan cuma hutbesinde insan öldürmenin en büyük günahlardan olduğuna dikkat çekildi.

Bilge köyünde Kızılayın dağıttığı yemekten sonra taziye çadır sohbet ında cuma namazı öncesi hutbe okuyan Mazıdağı Müftülüğü personeli Attila Tanrıverdi, her insanın hayatının Allah'ın verdiği dokunulmazlık altında olduğunu belirtti.

Allah'a şirk koşmaktan sonra ikinci en büyük günahın masum bir insanı öldürmek olduğunu ifade eden Tanrıverdi, ''Öldürmek Allah nezdinde o kadar büyük bir vebal ki sanki öldürülen tek bir kişi değil de bütün bir insanlıktır'' dedi.

Attila Tanrıverdi, şöyle devam etti:

''Ayetlerde bu belirtilmektedir. Öldürmeyi bölgemizde ve Türkiye'de maalesef çok sık üzülerek görüyoruz. Basının sık sık önümüze koyduğu, eşini öldüren koca, çocuğunu öldüren baba ya da babasını öldüren çocuk.

Burada yaşadığımız bu son olay, kadın, yaşlı, çocuk, masum 44 insanın öldürülmesi toplum olarak geldiğimiz ahlaki ve psikolojik durumun bir sonucudur. Bunun, kan davası, husumet veya başka bir şey ile izahı mümkün değildir.''

Bu tür olayların, toplumun tutum ve davranışlarını yeniden sorgulaması gerektiğini ortaya koyduğunu vurgulayan Tanrıverdi, ''Bölgemizde şiddeti artıran bir unsur da silaha olan merak ve yatkınlıktır. Silahı çocuklara göstermek, gelişi güzel sergilemek uzak durulması gereken bir davranıştır'' diye konuştu.



Kategori : GÜNCEL