Muzaffer Tekinin verdiği yanıt

Muzaffer Tekinin verdiği yanıt
Mahkeme başkanı Muzaffer Tekin'e bir soru yöneltti. "Neden İbrahim Şahin ofisine geliyordu?" diye sordu yanıt ilginç oldu. Abone ol

İstanbul 13. Ceza Mahkemesince görülen ''Ergenekon'' davasının bugünkü duruşmasında tutuklu sanıklardan Muzaffer Tekin, Oktay Yıldırım ve Mehmet Demirtaş, mahkeme heyetinin sorularını yanıtladı.

Mahkeme başkanı "İbrahim Şahin niye ofisine geliyordu" diye sorunca Muzaffer Tekin ilginç bir yanıt verdi; "Karayılan mı gelecekti efendim?"

Savunmaları sırasındaki bazı açıklamalarına yönelik sorular yöneltilen tutuklu sanıklardan Muzaffer Tekin, Osman Yıldırım'ı tanıyıp tanımadığı sorusuna, ''Hayatımda görmedim'' cevabını verdi.

Tekin, mahkeme heyetinin, ''Danıştay saldırısının öncesinde sabaha karşı saat 01.00-01.50 arasında telefonundan 64 mesaj çekilmesinin nedenini sorması'' üzerine, b seo unun arkadaşından gelen ve hoşuna giden bir mesaj olduğunu, bu nedenle tanıdıklarına bu mesajı gönderdiğini söyledi.

MESAJDA NE YAZIYORDU?

Mesajın içeriğini tam hatırlayamadığını, ancak ''yine mor dağlara bulut çöküyor, o dağlarda kalanlar bilir'' şeklinde ifadeler bulunduğunu, kendisi de asker kökenli olduğu için bu ifadelerin hoşuna gittiğini anlatan Tekin, ''Ben de ne kadar aynı görüşte olduğum insan varsa bu mesajı gönderdim. Danıştay saldırısının bir gece öncesine gelmesi ise bir tesadüf olmuştur'' diye konuştu.

ŞAHİN İLE ARALARINDAKİ İLİŞKİ

Muzaffer Tekin, Özel Harekat Dairesi Eski Başkanvekili İbrahim Şahin'le bağlantısına yönelik de Tekin, Şahin'in ismini Tuzla Piyade Okulu'nda Özel Harekat Kursunda eğitim alanlardan biri olarak tanıdığı bir teğmenden duyduğunu, aynı dönemde Hüseyin Kocadağ'ın da burada eğitim aldığını bildiğini belirterek, daha sonra 1999 yılında bir arkadaşının vesilesiyle şahsen de tanıştığını bildirdi. Tekin, ''Vatansever bir insandır. Ölene kadar arkasında olacağım'' dedi.

KARAYILAN MI GELECEKTİ?

Mahkeme Başkanı Köksal Şengün'ün, ''Neden sizin büronuza geldi?'' sorusuna da, ''Aynı düşüncede olanlar bir olmak istiyorlar. Murat Karayılan mı gelecekti efendim?'' yanıtını verdi.

ALPARSLAN ARSLAN İLE TANIŞMASI

Tekin, Danıştay saldırısını gerçekleştiren Alparslan Aslan'ı tanıyıp tanımadığı yönündeki soruya karşılık Tekin, ''Ben Alparslan Aslan'ı Danıştay saldırısından 1,5 yıl önce görmüştüm en son. Büromun olduğu handa hukuk bürosu vardı. Saldırıyı duyduğumda 'acaba bu avukat Alparslan, o avukat mı bir arıyayım' dedim. Daha sonra bunu söylediğim kardeşim, 'iyi ki aramamışsın' dedi'' ifadesini kullandı.

OKTAY YILDIRIM'IN İFADELERİ

Tutuklu sanıklardan Oktay Yıldırım da bilgisayarından elde edilen bir dosyada Muzaffer Tekin'den neden ''Albay'' diye bahsettiği yönündeki soruya ilişkin, Tekin'den asla albay diye bahsetmeyeceğini, kendisinden gıyabında ''Muzaffer Paşa'' diye söz ettiğini, yüz yüze görüşmelerinde de ''komutanım'' dediğini söyledi.

YENİ OPERASYONLA NE DEMEK İSTEDİ?

Yıldırım, bir yazısında geçen, ''Yeni operasyonlar gelebilir'' ifadesinin sorulması üzerine de, Hrant Dink cinayetini işleyenlerin esas amacının ''Dink'i değil Türkiye'deki ulusalcılığı ve milliyetçiliği yok etmek'' olduğunu savunarak, ''Hrant Dink'i öldürdüler. Karşı görüşten de birini de öldürüp iki grubu sokaklara dökebilirler, karşı karşıya getirebilirler şeklinde bir projeksiyon yazısıydı o yazı'' diye konuştu.



Kategori : GÜNCEL