Pratik zekalı çocukların kavalı

  • Ana Sayfa
  • Pratik zekalı çocukların kavalı
Pratik zekalı çocukların kavalı
Kaval çalmayı bilmeyen çoban olamazdı... Ama artık bu dert değil. Kaval çalmayı bilmeyenler cep telefonuna yükledikleri melodi ile koyun otlatıyorlar. Abone ol

Kars'ta kaval çalmayı bilmeyen küçük çobanlar, cep telefonlarına yüklettikleri kaval müziği melodisi ile koyunlarını otlatıyor.

Sarıkamış ilçesine bağlı Ali Sofu köyünde yaşayan Fatih ve İbrahim Akar kardeşler, okuldan ç mikro beton uygulama ıktıktan sonra ailelerine ait koyunları güdüyorlar. Kaval çalmayı bilmeyen iki kardeş, koyunları otlatırken cep telefonlarına yüklettikleri kaval sesi melodisinden yardım alıyor.

12 yaşındaki Fatih Akar, okuldan çıktıktan sonra kardeşi ile birlikte işler konusunda ailelerine destek olduklarını ifade eden Akar, ''60 tane koyunumuz var. Okuldan çıktıktan sonra çevredeki yaylalarda koyunları otlatıyoruz'' dedi.

Kardeşinin ve kendisinin kaval çalmayı bilmediğini dile getiren Akar, şöyle konuştu:

''Koyunların otlatılırken kaval çalınmasının iyi olduğunu büyüklerimizden öğrendik. Ancak ne ben ne de kardeşim kaval çalmayı biliyor. Bu nedenle cep telefonumuza kaval sesi melodisi yükletmeye karar verdik. İlçe merkezine gittiğimizde bir internet kafede cep telefonlarımıza kaval sesini MP3 olarak yüklettik. Şimdi de koyunlarımıza cep telefonundan kaval sesi dinletiyoruz. Cep telefonundan çalan melodi de koyunları olumlu etkiliyor.''

11 yaşındaki İbrahim Akar ise kaval çalmayı bilmedikleri için söz konusu yöntemi geliştirdiklerini söyledi. Akar, ''Kaval çalmayı öğrenene kadar bu yöntemi uygulamaya devam edeceğiz'' dedi.




Kategori : GÜNCEL