Yat kullanacaklara ücretsiz kurs

  • Ana Sayfa
  • Yat kullanacaklara ücretsiz kurs
Yat kullanacaklara ücretsiz kurs
Yatçıların beklediği 'Bayrak Yasası' nihayet çıktı. Denizcilik Müsteşarlığı vekillere kaptan olmaları için kurs düzenliyor.Abone ol



ZÜBEYİR KINDIRA
İNTERNETHABER-ÖZEL

ANKARA- Yüksek vergiler nedeniyle Türk bayrağı takamayan ve yabancı bandralı olarak Türk sularında kokulu taş bulunan Türklere ait yat ve teknelerin; vergilerini düşüren ve Türk bayrağına geçmelerini kolaylaştıran ‘Bayrak Yasası’ önceki gün TBMM Genel Kurulu’nda kabul edildi.

Aylardır gündemde bekleyen AKP İstanbul Milletvekili Mehmet Domaç ve arkadaşlarının imzasını taşıyan kanun teklifinin yasalaşması üzerine Denizcilik Müsteşarlığı; milletvekilleri için kaptanlık kursu vermeye ve isteyen milletvekilerini kaptanlık için eğitmeye söz verdi.

YASA ÇIKTI KURS  SIRADA

Yasanın görüşülmesi sırasında; Mehmet Domaç’ın önerisi ile Denizcilik Müsteşarlığı; milletvekilleri için bir kurs açmayı ve Amatör Denizcilik Belgesi (ADB) ile Telsiz Operatörlüğü belgesi almalarını sağlama sözü verdi. Milletvekilleri için ücretsiz açılacak bu kursa isteyen her vekil katılabilecek. Domaç şimdi, kursa katılacak milletvekillerinin listesini hazırlıyor.



Kategori : GÜNCEL