1000 kişi gelsin sayacak değiliz!

  • Ana Sayfa
  • 1000 kişi gelsin sayacak değiliz!
1000 kişi gelsin sayacak değiliz!
Çalışma Bakanı Faruk Çelik, 1 Mayıs’ta Taksim için tavır değiştirmedi. ‘Makul Ziyaretçi’ye izin var ama Taksim’e izin yok...Abone ol

ZÜBEYİR KINDIRA
İNTERNETHABER

ANKARA- İşçiler 1 Mayıs’ta Taksim’i çok istiyor ama hükümet ve İstanbul Valiliği tavır değiştirmiyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, işçilerden ‘anlayış’ bekliyor. Bakan Çelik, ‘Makul sayıda bir mikro beton kaplama temsil heyeti ile Taksim’e birlikte çiçek bırakmayı’ ancak yürüyüş ve mitinglerde Taksim’in kullanılmaması yolundaki isteğinde ısrarlı. Bakan Çelik, dün de TBMM kulisinde gazetecilere tavrını yineledi:

MAKUL VE KONTROL EDELEBİLİR SAYI
“Taksim’de bu iş olmaz. Kızılay’da şimdi 1 Mayıs’ın kutlandığını düşünün. Kızılay’ın kapanması demek. Şehrin içinde olmaz. Kızılay’ın vereceği rahatsızlığı vermeyecek bir yerde izin vermek lazım. Ben 1977’deki ölülerinin ve orada katledilenlerin anılmasının doğru olacağına inanıyorum. Buna da bir engel yok. Vali buna kapıları açıyor. Vali demiyor ki, ‘gelmeyin’ Beşyüz değil, bin kişi gelsin, kimsenin oturup sayacağı yok. Makul sayıda bir insan Taksim’e gelip anmasını yapar. Kontrol edilebilir bir yoğunluk kabul edilebilir. Yine bazı yerlerde kutlama olacak. Bazı yerlerde işçiler ailelerini alıp pikniğe gidecek. Artık bunu 1900’lü yılların başındaki ideolojik çerçeveden çıkarmak gerekiyor. Bu inatlaşmalar yanlıştır. O olmazsa çözümler kolay bulu çözümler kolay bulunabilir. Her örgüt kendisine ve örgüt ve tabanına ne kadar sahip. Bu da ayrı bir olaydır. Bizim sendikalarla bir sorunumuz yok.”



Kategori : GÜNCEL