Çinli yıldız Türkiyeyi tanıtacak

  • Ana Sayfa
  • Çinli yıldız Türkiyeyi tanıtacak
Çinli yıldız Türkiyeyi tanıtacak
Çinli film yıldızı Chen Hao, Türkiye'ye geliyor.Türkiye'nin tanıtım filminde oynayacak olan yıldız,ülkemizdeki tarihi ve turistik yerleri gezecek.Abone olÇin'in tanınmış genç kuşak film yıldızı Chen Hao, Türkiye'nin Çin'de tanıtılması için ülkemizin tarihi ve turistik yerlerini gezecek. Ünlü yıldız, Top Travel dergisi ile beraber Türkiye'nin tarihi, turistik ve kültürel yörelerinde fotoğraf ve film çekimleri yapacak.

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın katkıları, Pekin Büyükelçiliği Kültür ve Tanıtma Müşavirliği'nin girişimleri ve Çi Kumlama kumu n'de faaliyet gösteren Türk kökenli bir seyahat acentesinin sponsorluğunda yapılacak organizasyonda, Türkiye'nin Çin'de tanıtımı için ünlü yıldızdan yararlanılacak.

Ünlü Holywood starları Richard Gere ve Catherina Zeta Jones hayranı olan Çinli yıldız Chen Hao, 17 - 21 Mayıs tarihleri arasında İstanbul, İzmir, Efes, Kuşadası, Pamukkale, Fethiye, Kaş ve Antalya'da çekimler yapacak. Chen ile ilgili haberler ise 250 bin tirajlı Top Travel adlı Çin'in popüler seyahat dergisinin Temmuz ve Ağustos 2009 sayılarında toplam 50 sayfa olarak yer alacak.

Türkiye'nin de genç yıldızla beraber kapak haberi olacağını söyleyen Pekin büyükelçiliği Kültür ve Tanıtma Müşaviri Oğuzhan Yurteri, Çinlilerin Türkiye'ye ilgi duyduklarını ancak fazla tanımadıklarını belirtti. Yurteri, "Bu nedenle de bu tür sanatçı ve seyahat dergileri ile birlikte yapılacak ağırlamaların Çin'de daha fazla kamuoyunun dikkatini çekeceğinden, bu ülkemiz tanıtımına büyük katkı sağlayacak'' dedi.

Yıldızın Türkiye anıları ayrıca, Chen Hao ve Top Travel dergisinin bloglarında da yer alacak. Çin'in Shendong eyaletinin sahil şehri Qingdao'da yetişen 1979 doğumlu yıldız, Çin Ulusal Dans Akademisi mezunu. Chen, Çin'de önemli film ve TV yapımlarında başrol oynuyor.

1998'de ödül aldığı 'Postman In the Mountains' ile yıldızı parlayan star, 2003 'de Çin devlet televizyonu CCTV de yayımlanan hit dizi 'Semi God - Semi Devil' (Yarı Tanrı Yarı Şeytan) dizisinde oynadığı başrol ile tüm Çin'de ve Asya'da meşhur oldu. Chen Hao, son yıllarda TV dramalarının aranan yıldızlarından olup, halen Tayvan'da bazı TV dizileri çekiyor.



Kategori : GÜNCEL