Boran Ağa adam vurmuyordu!

Boran Ağa adam vurmuyordu!
Sıla dizisi iki yıl Mardin'de çekilmişti. Dizinin 'Boran Ağa'sı Mehmet Akif Alakurt, kaldığı süre içinde bölgeyi analiz etmiş.Abone ol

İNTERNETHABER- Mardin'deki katliam sonrası özler Güneydoğu'ya çevrildi. Silaha ve şiddetle bu kadar iç içe olan bölge mercek altında.

Büyük ilgiyle izlenen Sıla dizisi de iki yıl Mardin'de çekilmişti. İşte dizinin 'Boran Ağası' Mehmet Akif Alakurt, o yöreyi tanıyanlardan birisi..

Boran Ağa, Uğur Dündar'ın sunduğu Star Haber'e bölgede edindiği izlenimleri aktardı. İşte Alakurt'un çarpıcı açıklamaları:

ŞİDDET VE SİLAH BABADAN OĞULA GEÇİYOR

"Babadan oğula, 3 yaşındaki çocuğa kadar alışalagelmiş duru seo m var. Biz nasıl sevgi aşılıyorsak şiddeti kaba kuvveti insanların damarına aşılama durumu var. Bunu istem içinde yaptıklarını düşünmüyorum. Alışıla gelmiş, kültürün doğal yansıması olarak görülüyor. O şekilde gidiyor.

SEVGİ YOK, UĞRAŞABİLECEKLERİ BİR ŞEY YOK

Bunun çözülebilmesi için farkına varması lazım. Herkes hata yapar ama farketmediğin sürece bayrak gibi taşırsın. Elden ele geçen bir şey. Sevginin olmadığı yerde bunlar oluşur. Sağlıklı insan tutup ta silahı kafasına sıkamaz.

SOSYAL AKTİVİYE YOK

Doğuda 2 sene kaldım. Uğraşabileceğin bir şey yok. Hiçbir şey yok, silaha, arabaya yöneleceksin. Sosyal aktivite yok. Az önce gördük çadır yapılmış çocuklar oynasın diye. Keşke bunlar aslında bu olaylar olmadan önce yapılması lazım.

BORAN AĞA ADAM VURMAYAN İNSANDI

Doğu demiyorum ama Güneydoğu çok sorunlu bölge. Devlet çok sahipsiz bırakmış. Bizim projemiz bu konuda mesaj verme taraftarıydı. Sıla dizisini yaparken şiddetin dışında bir sevgiyi aşılama gibi misyonumuz vardı. Benim oynadığım karakter adam vurmayan bir insandı. Üzerinde genelde silah taşımaya karşı bir insandı. Orada en azından bir tane insanın kafasında böyle bir zihniyeti oluşturabilsek 'ne mutlu bize' diye bakıyorduk, umarım yapmışızdır.

KOLU KOPAN ADAM

Tanıdığımız birisinin kolu kopmuştu trafik kazasında. Ama öyle bir şey ki ben mesela parmaksız yaşayabileceğimi düşünemiyorum. Çünkü o benim parçam seviyorum. Ama orada neden kaynaklanıyor bilemiyorum ama kolsuz yaşama düşüncesi onu rahatsız etmiyor. Onun adına çok daha fazla üzülmüştüm.

KENDİSİNİ ÖNEMSEMEMEKLE Mİ ALAKALI?

Neden kaynaklanıyor? Nasıl bir düşünceyle. Ya da kendini önemsememekle mi alakalı? Bu da altında yatıyor olabilir. Gidip te 44 kişiyi öldüren insan kendisine saygısı yok. Hayattan beklentisi yok. Sevgi içinde düşündüğü ablası, annesi, kardeşi ileride yapmak istediği şeyler olsa, hayata bağlayacak şeyler olsa bunu yapma düşüncesi bile aklından geçeceğini sanmıyorum."



Kategori : GÜNCEL