Bakan Yıldırım Devrimi izledi

Bakan Yıldırım Devrimi izledi
Yapımcılığını ve yönetmenliğini Tolga Örnek'in üstlendiği ''Devrim Arabaları'' filminin Başkentte özel gösterimi yapıldı. Abone ol

Yapımcılığını ve yönetmenliğini Tolga Örnek'in üstlendiği ''Devrim Arabaları'' filminin Başkentte özel gösterimi yapıldı.

AFM sinemalarındaki gösterimi Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman, filmin yapımcısı ve yönetmeni Tolga Örnek ve bakanlık bürokratları ile çalışanları izledi.

Filmin gösteriminin ardından konuşan Bakan Yıldırım, ''Devrim Arabaları''nın ''Türk işçisi, mühendisi ve insanının başarı öyküsünü anlattığını'' söyledi.

Azmin olduğu yerde çözümün de olduğunu ifade eden Yıldırım, ''Türk insanının ortaya koyduğu başarı sadece Devrim Arabaları ile sınırlı değil. Türk insanı daha önce İstanbul subrt de yerli uçak yaparak dünya ile boy ölçecek noktaya gelmiş. Türkiye'de değişim ile değişmemenin mücadelesi hep oldu. Değişim için gayret edenlerle direnenler bugün de var'' diye konuştu.

Yıldırım, filmde ibret alınacak çok sayıda sahne olduğuna dikkati çekerek, o dönemde Ankara-Eskişehir arasında telefon bağlatmak için saatlerce beklendiğini belirtirken bugün Ankara'dan Eskişehir'e yüksek hızlı trenle 1.5 saatte gidildiğini vurguladı.

Türkiye'nin internet kullanımında dünyada 13. sırada olduğunu anlatan Yıldırım, Avrupa'da en fazla otomobil ihraç eden ülkenin Türkiye olduğu söyledi.

Yıldırım, Türkiye'nin hızlı trende dünyada 8'inci Avrupa'da ise 6'ıncı sırada yer aldığını belirterek, ''Türkiye, 153 yıllık demir yolu geleneğini geleceği ile birleştirdi, emin adımlarla ülkenin her yerini demir ağlarla tekrar örmeye başladı. Hiçbir zaman kendimizi aşağılık duygusuna kaptırmayalım. Azmedince neleri başarabileceğimizi görüyoruz'' dedi.

Artık erişen ve ulaşan bir Türkiye olduğunu vurgulayan Yıldırım, ''Zaman zaman ayaklarımızdan paçalarımızdan tutup bizi aşağıya çekmeye çalışanlar, bu devirde de olsa var, ancak bu başarı öyküsü artarak devam edecek. Yüksek Hızlı Tren Projesi'ne de çok karşı çıkanlar oldu, ama azim ve kararlılık başarıyı peşinden getirdi. Bizim vatandaşımız daha mı az lükse, konfora layık?'' değerlendirmesinde bulundu.

Filmin yapımcısı ve yönetmeni Örnek de filme verdiği destekten dolayı TCDD yetkililerine teşekkür etti.

''Devrim Arabaları''nın, emeğin, azmin, inancın ve Türkiye'ye inananların filmi olduğunu ifade eden Örnek, bu projedeki amacının gençlerin örnek alabilecekleri insanları tanıtmak olduğunu söyledi.

Filmde ''hiç bir başarı cezasız kalmaz'' repliğinin olduğuna dikkati çeken Örnek, ''bunların yaşanmayacağı bir Türkiye'' dileğinde bulundu.

TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman da filmin sonuçsuz bir azmin hikayesi olduğunu ifade ederek, ''Bu filmin etkisinde kalarak yüksek hızlı trenin başarısızlığından korktuk. Filmi seyrettikten sonra yüksek hızlı trenin sorunsuz çalışmasından dolayı mutluyuz'' dedi.

Konuşmaları ardından Ulaştırma Bakanı Yıldırım, filmin yapımcısı ve yönetmeni Örnek'e çiçek verdi.

Yıldırım, daha sonra yüksek hızlı trenin hayata geçirilmesinde emeği geçen TCDD personelini de plaketle ödüllendirdi.



Kategori : POLİTİKA