Cindoruk Aragones gibiymiş!

Cindoruk Aragones gibiymiş!
Demokrat Parti (DP) Genel Başkan Adayı Hüsamettin Cindoruk, ''merkezde Kırat'ın boşluğunun hissedildiğini, yıllardır DP'nin boşluğunun doldurulamadığını'' söyledi. Abone ol

Demokrat Parti (DP) Genel Başkan Adayı Hüsamettin Cindoruk, ''merkezde Kırat'ın boşluğunun hissedildiğini, yıllardır DP'nin boşluğunun doldurulamadığını'' söyledi.

Polat Rönesans Otel'de bazı partililerce kendisi için verilen yemekte konuşan Cindoruk, DP'nin köklü bir siyaset anlayışına sahip olduğunu ve küllerinden yeniden doğacağını savundu.

DP siyasetinin mantıklı, ahlaklı ve çalışkan bir mantaliteye sahip olduğunu ifade eden Cindoruk, zamanı gelince görevi devredebilme yetisine sahip olmanın siyasetin en önemli unsurlarından biri olduğunu dile getirdi.

1960 yılından bu yana kurdukları tüm hükümetlerde herhangi bir hukuksuzluğa ve adaletsizliğe neden olmadıklarını belirten DP Genel Başkan Adayı Cindoruk, partinin temelinde hukukun üstünlüğü ilkesinin yer aldığını kaydetti.

Kendi iktidarları boyunca vatandaşın huzur bulduğunu anlatan Cindoruk, ''Bugün merke seo zde Kırat'ın boşluğu hissediliyor. Yıllardır DP'nin boşluğu doldurulamadı. Son yıllardaki seçim sonuçları bizi üzdü, ama bunun sorumlusu Kırat değildir, üzerindeki süvarilerdir. Entrika yapmadan siyaset yapacağız. Hukuk kurallarının dışında bir şey yapmamız mümkün değildir. İnsanları tutuklamayız, insanları mahkemelere mahkum etmeyiz'' şeklinde konuştu.

Parti olarak bu zamana kadar birçok badire atlattıklarını hatırlatan Cindoruk, buna rağmen hiçbir zaman isyan etmediklerini, bir gence bile silah vermediklerini, kendilerine dönen silahlara çiçekle karşılık verdiklerini belirtti.
Barışçı ve demokratik bir siyaset anlayışı benimsediklerine dikkati çeken Cindoruk, şunları söyledi:

''DP, bir denge partisidir. Hiçbir zaman kırıcı ve kavgacı olmadık. Dil, din, mezhep ayrımı yapmadık. Hepimiz bu ülkenin vatandaşıyız. Herkese eşit insan hakkı olsun istiyoruz. İhtilaf çıkaran bir parti olmayacağız. Bir başbakan çıkıp da Türkiye'de 20 farklı ırkın olduğunu söyler mi?''

Milli, manevi değerleri çiğnetmeyeceklerini ifade eden Cindoruk, Türkiye'de büyük bir çoğunluğun kendileri gibi düşündüğünü savundu.

Cindoruk, ilk hedeflerinin kurultay yapmak olduğunu, partide birlik ve beraberliği sağladıktan sonra daha çağdaş bir siyasi parti olacaklarını kaydetti.

Türkiye'nin yeni bir Anayasa'ya ihtiyacı olduğunu vurgulayan Cindoruk, herkesin içine sığabileceği bir Anayasa yapacaklarını ifade etti.

''Yıllardır çeşitli darbelere maruz kalan DP temsilcilerinin, darbeci olmakla suçlandığını'' öne süren Cindoruk, ''Biz darbe yiye yiye mi darbeci olduk? Darbelerin ve yasakların olmadığı, konuşan, düşünen bir Türkiye hayal ediyoruz. Parti içinde de bu demokrasiyi ve barışı sağlamak istiyoruz, bu nedenle bu zamana kadar partiden ihraç edilen tüm arkadaşlarımızı partiye davet ediyoruz. Arkadaşlarımız bazı partilere dağılmışsa, bunun sebebini kendimizde aramalıyız. Bu Kırat'ın etrafında toplanmayı başarırsak, her şeyi başaracağımızı biliyorum'' diye konuştu.

Kadınları ve gençleri de partiye davet eden Cindoruk, herkesi elini taşın altına koymaya çağırdı.

''ARAGONES KADAR FORMDAYIM''

Konuşmasının ardından soruları yanıtlayan Cindoruk, bir partilinin, ''Kurultay'da Süleyman Soylu yeniden aday olduğunu açıklarsa nasıl bir tavır alacaksınız?'' sorusuna, ''Biz parti içinde demokrasiyi benimseyen bir parti olarak, bunu saygıyla karşılarız. Ama O, verdiği sözü tutmayan bir siyasetçi durumuna düşecektir ve sonuçlarına da katlanması gerekir'' yanıtını verdi.

Cindoruk, bir gazetecinin ''Süleyman Soylu sizi Benjamin Button'a benzetti, bu konuda ne diyeceksiniz?'' sorusu üzerine ise ''Aragones kadar formdayım, endişelenmesin'' dedi.

Bir gazetecinin, ''Aydın Menderes, Yassıada'da Adnan Menderes'in avukatlığını yapmadığınızı söylüyor, bu açıklamayla ilgili ne diyeceksiniz?'' sorusunu Cindoruk, ''Aksini söyleyen oldu mu? Ben o zaman daha 26 yaşında genç bir avukattım. Bu kadar önemli bir davada savunma tabii ki bana verilemezdi'' diyerek yanıtladı.

Cindoruk, 9 Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in kendisini destekleyip desteklemediğine yönelik sorusu üzerine de ''Demirel'in desteğinin her zaman kendisiyle olduğunu'' söyledi.



Kategori : POLİTİKA