Bakan Arınç Konyada açılışta

  • Ana Sayfa
  • Bakan Arınç Konyada açılışta
Bakan Arınç Konyada açılışta
Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Hükümete güven duyulduğunu, alınan tedbirlerle de yaşanan sıkıntıların atlatılacağını söyledi. Abone ol

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Hükümete güven duyulduğunu, alınan tedbirlerle de yaşanan sıkıntıların atlatılacağını söyledi.

Arınç, Konya'da Aktif İşadamları ve Sanayicileri Derneği'nin (AKTİSAD) yeni binasının açılışında yaptığı konuşmada, bu açılışı dernek yetkilileri ile beraber cuma günü yapmayı planladıklarını, ancak hükümette bakan olduğunun açıklanması ve bazı kuruluşlarla yaptıkları görüşmeler nedeniyle açılış programını bugüne aldıklarını söyledi.

Yarın da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile İstanbul'da TRT'nin yeni kanalının açılış programına katılacaklarını ifade Arınç, Konya'daki program değişikliğine rağmen yüzlerce, binlerce kişinin açılışa katılmasının sevindirici olduğunu belirtti.

Arınç, 15 yıldır başarıyla çalışmalarını sürdüren AKTİSAD'ın TUSKON üyesi olduğunu ve 5 yıl önce kurulan TUSKON'un kuruluş çalışmalarında bulunduğunu, çok faydalı işler yapıldığına şahit olduğunu kaydetti.

TUSKON'un Pasifik, Avrasya ersağ üyelik ve Afrika ülkelerindeki iş adamlarıyla Türk iş adamları arasında adeta bir köprü kurduğunu anlatan Arınç, ''Türkiye'ye ilk defa gelen iş adamlarını Türk iş adamlarıyla buluşturdular. TUSKON gibi Türkiye'de başka iş adamı dernekleri de var. Bize düşen onlara destek olmaktır'' dedi.

Konya'nın sanayi alanında önemli başarılara imza attığını, bunda herkesin katkısı olduğunu belirten Arınç, dün Lübnan'a yaptığı gezi ve açılışları anlatarak, yeni dönemde ilk yurt içi gezisini ise bugün Konya'ya gerçekleştirdiğini, Lübnan'dan gönderilen sevgi ve selamları burada iletmek istediğini söyledi.

Konya'nın artık bir marka haline geldiğini çeşitli buluşlarla ve yatırımlarla Türkiye'de iyi bir intiba uyandırdığını vurgulayan Arınç, işlerin bir an önce açılarak herkesin yeniden üretimine ağırlık vermesini dilediğini ifade etti. Arınç, şunları kaydetti:

''Hükümetimiz döneminde bu çabalara her zaman destek olduk. Bu çabalarla Türkiye her zaman ileri gitti. 130 milyar dolar ihracatımızın olduğu noktadan biraz gerilediğimizi biliyoruz. Ama ihracatımızın artması, ihracat nedeniyle Türkiye'ye girdiler sağlanması ve bundan tüccarımızın kazanması bizi ancak mutlu eder. Türkiye, dünyanın her yerinde malını pazarlayıp satabilen bir ülke oldu. Daha önce Türkiye'nin yaşadığı krizler Türkiye'deki hükümetlerin yaptığı yanlışlardan ve Türkiye'nin iyi yönetilememesinden kaynaklanıyordu. Ancak Türkiye'yi de etkileyen son kriz, ABD'den Çin'e kadar bütün dünyayı etkiliyor. Türkiye'ye yansımalarını da görüyoruz. Bunu inkar etmek mümkün değil. Kriz, reel sektörde de kendisini gösteriyor.''


-KRİZ VE YAĞMUR-


Krize karşı hükümetin her kademede çalışmalarını yaptığını ve yapmaya devam ettiğini belirten Arınç, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Bugün bir siyaset büyüğü de açıklamış, 'yağmur yağıyor siz de altındasınız ıslanmamak için de çare yok.' Ne kadar az ıslanabilirseniz çaresi odur. Yani 'bu yağmur yağsın ama ben altında varsam bile ıslanmayayım' demek doğal olarak zaten mümkün değil. Ben hükümetimize güven duyulduğunu, aldığı tedbirlerle de bu sıkıntıları inşallah atlatacağımızı size söylüyorum. Buna inandığım için söylüyorum.''

Arınç, ''Bugünlerde dahi bu ekonomik kriz yavaş yavaş geriledi. İnşallah önümüzdeki eylül ayından itibaren çok daha iyi şartlarda olacağız. Yıl başından itibaren de Türkiye'nin ekonomik krizden kesinlikle artık kurtulmuş olduğunu müjdeleyeceğimizi ifade etmek istiyorum'' diye konuştu.


-''YAŞANAN ŞARTLARI DÜRÜST OLARAK, SAMİMİ OLARAK BİZLERE DUYURUN''-


Bakanlar Kurulunda da bu çalışmaların devam ettiğini, Hükümetin iş kesimiyle her kademede iş birliği yaparak, bu krizin etkisini azaltmaya çalıştığını ifade eden Arınç, şöyle devam etti:

''Lütfen alabildiğine eleştirmeden ortalığı bir felaket tellallığına çevirmeden yaşanan şartları dürüst olarak samimi olarak bizlere duyurun. Milletvekillerimize duyurun, kuruluşlar marifetiyle lütfen sözde kalmayın raporlarla bunu destekleyin, bunlar yüzde yüz dikkate alınacaktır. Yüzde yüz mutlaka hayata geçirilecektir.''

AKTİSAD yeni binasının hayırlı olmasını dileyen Arınç, daha sonra Türk Standartları Enstitüsü (TSE) Başkanı Tahir Büyükhelvacıgil, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Üzülmez, Konya Valisi Osman Aydın, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ve diğer protokol üyeleri ile birlikte kurdeleyi keserek binanın açılışını gerçekleştirdi.



Kategori : POLİTİKA